Samsung не крият амбициозните си планове да направят 5G смартфоните по-достъпни за масовия потребител. Койреският производител вече предлага флагмани с тази функционалност. През следващата година, обаче ще видим повече смартфони с 5G свързаност, които са достъпни в бюджетния и средния клас.

Това ще е важен приоритет за компанията, който ще им позволи да изпреварят другите водещи имена в индустрията като Apple, Huawei и Xiaomi. Oще в първите дни на новата година ще видим премиерата на Samsung Galaxy S21. Успоредно с предстоящите устройства от висок клас се работи над няколко атрактивни предложения, които се продават на по-достъпна цена.

Първият модел, който се очаква да стане част от новата стратегия на компанията ще бъде Samsung Galaxy A32 (5G), съобщава SamMobile. Този смартфон не за първи път попада в полезрението ни, но сега попадна в базата данни на бенчмарковете Geekbench 5, което ни разкрива повече за техническите спецификации.

 

 

Пълното име на модела е SM-A326B, което е категорично доказателство, че става въпрос за същото устройство. Любопитен факт е, че Samsung няма да използват процесор на Qualcomm или архитектура от гамата Exynos, които сами предвиждат. Вместо това компанията ще си партнира с MediaTek и ще заложи на Dimensity 720 процесора в най-достъпния си смартфон.

Въпросният чип е създаден със 7-нанометрова технология и предлага съчетание от две Cortex-A76 ядра с работна честота от 2GHz и още шест с Cortex-A55 дизайна, които са допълнение от Mali-G57 MC3 GPU. Samsung Galaxy S32 е смартфон, който предлага 6.5-инчов дисплей с Infinity-V технологията и четворната задна камера.

Основняит сензор е с 48-мегапикселова резолюция, като сензора за пръстов отпечатък е вграден в рамката. Опциите за свързване включват Wi-Fi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 и NFC. Предвидена е поддръжка за 15W технология за бързо зареждане.

Все още не разполагаме с детайли кога и на каква цена ще стартират продажбите на Samsung Galaxy A32 на европейския пазар.

 

 

 

Oще от Digital: Продажбите на 5G смартфони ще надхвърлят 278 млн. до края на 2020г.