Наскоро, водещата агенция за кредитен рейтинг Skytrax, обяви, че за девета поредна година AirAsia е най-добрата нискотарифна авиокомпания в света. Класацията на Skytrax се основава на впечатленията на 19,87 милиона пътници от 105 различни държави.

 

Изследването, обхващащо повече от 325 авиокомпании и измерва 49 параметъра, вариращи от процедурите на качване до комфорта на седалките и качеството на обслужването.

 

Благодарение на Business Insider, научаваме кои са 10-те най-евтини авиокомпании в света.

1. AirAsia

Деветата поредна година, AirAsia печели титлата най-добрата нискотарифна авиокомпания в света. Изпълнителният директор Тони Фернандес и неговият екип, са свършили чудесна работа през последните 15 години, за да превърнат малката, неуспешна, държавна авиокомпания в една многонационална авиационна авиация.


От Skytrax хвалят авиокомпанията за отзивчивото обслужване на клиентите, приятелски настроения екипаж и ефективната му работа.

2. Norwegian Air  

Norwegian Air е най-добрата евтина авиокомпания в Европа за последните пет години. Освен това обаче, Norwegian Air е и една от най-противоречивите авиолинии в света. Нискотарифният превозвач привлече гнева на американските си конкуренти, като предложи план за трансатлантически полети, използвайки дъщерно дружество със седалище в Ирландия.

 

Критиците на авиокомпанията твърдят, че подобен ход ще освободи норвежците от строгите закони на Норвегия, но от компанията отхвърлиха тези обвинения. Независимо от това, норвежкият главен изпълнителен директор Бьорн Кио спечели одобрението на американското правителство да пусне трансатлантически полети с изключително ниски разходи от по-малки летища в североизточната част на страната.

3. JetBlue Airways

От създаването си през 1998 година базираната в Ню Йорк компания JetBlue спомогна за повишаването на стандарта на обслужване и удобства за нискотарифните превозвачи. Приветливото обслужване, безплатната сателитна телевизия, както и безплатната храна и леки закуски изкараха компанията на челни позиции в индустрията. 

4. EasyJet

През последните две десетилетия „безумния“ нискотарифен подход на компанията ЕasyJet спомогна тя да се превърне в една от водещите световни авиокомпании. Флотът на авиокомпанията с повече от 230 самолета Еърбъс лети до около 800 дестинации в цяла Европа.

5. Virgin America

Въпреки че Virgin America вече не е най-добрата нискотарифна авиокомпания в Северна Америка, тя остава една от най-обичаните превозвачи в небето. През 2016 година компанията беше продадена на Alaska Airlines за $ 2,6 млрд. Марката се очаква да изчезне до 2019 година.

6. Jetstar Airways

JetStar Airways е нискотарифното дъщерно дружество на австралийската национална авиокомпания – Qantas. От Skytrax похвалиха авиокомпанията за качественото на обслужване и доброто съотношение качество/ цена.

7. AirAsia X

AirAsia X е филиал на нискотарифната мега авиокомпания AirAsia на Малайзия. За втора поредна година компанията попада в този престижен списък.

8. Azul Brazilian Airlines

За втора поредна година, Azul Brazilian Airlines печели наградата за най-добра евтина авиокомпания в Южна Америка.

9. Southwest Airlines

С повече от 700 самолета Boeing 737 в своя флот, Southwest е една от най-големите авиокомпании в света. През последните четири десетилетия Southwest успя да спечели репутацията си на компания която предоставя „евтини полети с усмивка“. 

10. IndiGo

Базираната в Ню Делхи авиокомпания се появи на сцената през 2006 година и бързо се превърна в един от най-добрите евтини превозвачи в Азия. Авиокомпанията оперира с чисто нова флота от повече от 100 самолета Airbus A320. IndiGo е и една от най-бързо развиващите се авиокомпании в региона.

 

Вижте 4 полезни начина да намираме евтини полети