Независимо дали искаме да го признаем или не, всички ние имаме приятели във Facebook, които ни подлудяват. Това се тези, които постоянно публикуват загадъчни актуализации, задават безсмислени въпроси или изпращат чести заявки за игри.

 

Но кои от всички неща, които хората правят във Facebook са най-досадни? От Mirror предлагат отговора на този въпрос.

Добавяне на филтри към профилни снимки

Откакто Snapchat стартира своята функция за камерата през 2015 година, потребителите на социални медии са обсебени от добавянето на филтри за лице към снимките си. Независимо дали става дума за кучешки уши и нос, цветна корона или ореол от пеперуди, редактираните по този начин снимки могат да се видят навсякъде във Facebook.

 

Но докато филтрите могат да ви помогнат да скриете торбичките под очите и да накарате хората да ви мислят за забавни, непрекъснато им добавяне към вашите снимки във Facebook може да изнерви много хора. Facebook наскоро стартира свои собствени филтри за лице, което само още повече влоши нещата.

Маркирате себе си или качвате снимки във фитнес залата

Ако ходите на фитнес, това е страхотно, но няма нужда да информирате всички всеки път за това или да качвате снимка във Facebook всеки път, когато отидете да тренирате.  Най-дразнещите постове от фитнес залите са с надпис от рода на: „Бавно, но със сигурност постигам напредък” или „Готов съм за лятото”, чакащи комплиментите на останалите.  Ходенето на фитнес е личен избор и не е нужно да се засрамват тези които са щастливи докато си лежат на дивана.

Публикуване на загадъчни актуализации, плачещи за вниманието на останалите

Всички ние имаме поне един приятел, който редовно пуска заблуждаващи постове, за да търси вниманието на останалите във Facebook. Публикации като „Просто не разбирам защо някои хора са толкова странни” или „Най-лошия ден”, просто плачат  за коментири от хора, които искат  да разберат какво се е случило или да покажат подкрепа. Но за своето внимание те обикновено получават отговора „Не ми се говори за това”. Ако не искат да говорят за  това, защо тогава  публикуват такъв пост?

Публикуване на прекалено любящи публикации и снимки

Двойките, които „запушват“ фийдовете ни с любящи статуси, споделяне на коментари и снимки показващи тяхната любов, са едни от най-досадните в Facebook. Вместо да показват любовта си на партньора си лично, те чувстват необходимостта да я публикуват и покажат пред всички, което е доста противоречиво. Според експертите това може да е начин за двойките да маскират несигурността във взаимоотношенията си.

Публикуване на снимки на невръстни деца и бебета

Може да мислите, че всяко малко нещо, което бебето ви прави, е невероятно и достойно за публикуване във Facebook, но останалата част от нас не е задължително да се съгласяват с вас. Големи събития от живота ви, като обявяване на бременността и раждането на вашето дете, може би заслужават да се публикуват на сайта, но ежедневно да публикувате по няколко пъти на ден снимки как бебето ви спи, храни се или прави опити да ходи, не е нужно. Тези моменти  най-добре да си останат за вас.

#FoodPorn

Някои хора смятат, че трябва да покажат на приятелите си почти всичко, което ядат, защото е вълнуващо. За другите обаче не е интересно с какво се храните. Ако отидете в ресторант с звезди на Michelin, може би на всички ще им е интересно да снимате тортата, например, но само тогава.

Задаване на въпроси, на които Google може лесно да отговори

Задаването на очевидни въпроси е може би едно от най-досадните неща, които можете да направите във Facebook. Независимо дали това ще е въпрос за времето за определен ден или кога ще се отвори даден магазин, тези въпроси лесно могат да бъдат отговорени чрез бързо търсене в Google.

Изпращане на заявки за игри

Facebook има огромна гейминг общност с хиляди безплатни игри, които можете да играете онлайн, включително Farmville и Candy Crush. Но докато много хора обичат да играят тези игри има и такива, които не се интересуват от тях. За щастие има начин да спрете поканите за игра, без да е необходимо да изтривате този приятел. В настройките за поверителност изберете "Блокиране", след това "Блокиране на покани за приложения”. След това можете да въведете име на приятел, за да блокирате бъдещи покани от него.

Публикуване на актуализации за времето

Ако завали сняг, веднага целият ви фийд в Facebook ще се изпълни със снимки със снежен сюжет. Ако пекне слънце, също. Не е необходимо да публикувате ежедневно снимки на времето във вашия район на другите хора, които вероятно живеят в същата област като вас.

Непрестанно постване

Следенето на постовете от някои хора може да бъде доста изтощително. Според експертите, ако нашите постове надвишават четири за даден ден, то ние прекаляваме и досаждаме на останалите.

 

Вижте как да създадете запомнящ и красив Facebook дневник