Едно от големите предимства на платформата Android е нейната адаптивност и гъвкавост. Благодарение на това с лекота може да заменим предварително инсталираната клавиатура на устройството ни с нова, която изцяло отговаря на нашите нужди и желания. Това е важно тъй като клавиатурата е може би най-важната функционална част на устройството, с която потребителят взаимодейства.

 

Намирането на правилната виртуална клавиатура обаче може да отнеме известно време. По тази причина решихме да ви представим селекцията на Gizmо за най-добрите клавиатури за Android. Ето кои от тях попадат в списъка:

SwiftKey

SwiftKey е безплатна, всепризната клавиатура за Android. Тя предлага стандартен пакет от функции, включително теми, автокорекция, прогнози, емотикони както и разнообразие от оформления.

Swype

Swype се учи от вашите навици и автоматично актуализира речника си с нови фрази, които вие често използвате. Клавиатурата създава автоматично пространства между думите, за да се ускори вашия работен поток и се адаптира към вашите най-чести грешки.

Fleksy 

Fleksy е официално най-бързата клавиатура в света. Fleksy е единствената клавиатура, която ви позволява да намирате и изпращате GIF файлове и да персонализирате клавиатурата си с мощни добавки и цветни теми.

Minuum

Minuum заема по-малко от половината от място на екрана, което заемат традиционните клавиатури и въпреки това ви позволява да въвеждате текст удивително бързо. Minuum поддържа множество езици и оформления, както и 900 емотикона, бърз достъп до синонимен речник и търсене в него, както и в Google.

Google Keyboard

С Google Keyboard въвеждането на текст става лесно и интелигентно, тъй като поддържа функция за жестово въвеждане на текст. За целта трябва само да плъзгате пръст през буквите. С невероятните функции за разпознаване на думи и за предвиждане на следващата дума Google Keyboard ви помага да въвеждате по-бързо и по-точно. Клавиатурата поддържа стотици емотикони.

Gо Keyboard

Тя е адаптивна и предлага теми, икони, шрифтове, но за съжаление не предлага някои от функциите на изброените тук други клавиатури.

Chrooma Keyboard

Основният цвят на клавиатурата се променя в зависимост от приложението, което използвате, подобно на начина, по който се променя най-горната лента на Chrome в определени уебсайтове. Най-хубавото на клавиатурата е нейната езикова поддръжка – поддържа 60 различни езика.

 

Вижте шест трика за по-удобно писане на съобщения