2019 година беше интересна година за феновете на видео игри. Игрите, които се открояваха през 2019 година не бяха продължение на добре утвърдени серии. Те предложиха нови светове и нови герои. Разбира се, имаше няколко римейка и продължения, които бяха фантастични, но по-голямата част от най-добрите заглавия за годината предложиха нещо напълно ново.

 

През тази година се появи и конзолата на Google, Stadia. Няма как да не споменем и Apple Arcade, абонаментната услуга на компанията, която стартира с толкова много невероятни игри от различни разработчици.

 

И така, ето класацията на Mashable включваща най-добрите видео игри за 2019 година.

1. Control

 

 

Всичко в тази игра е страхотно. Историята е изключително добре написана и изпълнена, а действието се развива бързо, тъй като главният герой Джеси Фаден отключва все по-широк спектър от сили и конфигурации за мистериозното си и изключително подходящо за сюжета огнестрелно оръжие. 

2. Untitled Goose Game

 

 

Тази игра напълно ще ви погълне с простия си геймплей и безспорно очарователен стил. Любопитното за нея е, че тя все още няма име. Ето защо тя се нарича Untitled Goose Game. Играчите влизат в ролята на злонамерена гъска, която тероризира жителите на малко английско селце. Нямате никаква друга цел, освен да правите различни пакости.

 

Ако се питате се с какво английските селяни в играта са заслужили този постоянен тормоз, отговорът е „с абсолютно нищо“. Гъската няма никакъв морален повод да прави тези неща, тя стои извън човешкия морал. Птицата не тормози хората, защото трябва или защото го заслужават, а просто защото е гъска", обясняват разработчиците на Untitled Goose Game.

3. Luigi’s Mansion 3

 

От началото до края, Luigi’s Mansion 3 е истинско забавление – признание, което рядко се дава на симулации за отвличане. Марио и другарите му получават покана да отседнат в луксозен хотел. За жалост, почивката им се превръща в кошмар, защото всичко е било с цел да се заловят Марио и неговите приятели. Луиджи и ще трябва да ги спасява като броди из опасните коридори на злокобния хотел.

4. Resident Evil 2

 

Не е ясно дали някой наистина може да се разтовари с Resident Evil 2, но определено хорър играта се радва на не малко фенове още от 1998 година. Играта ви позволява да се превъплътите в смелия полицай Леон Кенеди и в храбрата студентка Клеър Редфиелд. Те разкриват ужасяващата истина, свързана с разрухата на света им. Смъртта дебне на всеки ъгъл, но желанието ви да живеете и да побеждавате трябва да надделява в тази игра.

5. My Friend Pedro

 

В играта My Friend Pedro трябва да правите три неща: да се движите бързо, да се превъртате и да стреляте по хора. Питате се кой е вашия приятел Педро? Е, оказва се това е един банан, който между другото ви посочва хората, които трябва да застреляте.

6. Death Stranding

 

Death Stranding дразни света толкова дълго със своите загадъчни и примамливо причудливи трейлъри и когато най-накрая излезе през ноември мнозина мислиха, че интересът към нея вече е спаднал. Но сбъркаха. Подгответе се за неземни същества, унищожаващи пейзажа и предстоящо масово измиране, от което Сам Портър Бриджис трябва да избави човечеството.

7. Star Wars Jedi: Fallen Order

 

Кал Кестис едва ли е най-разпознаваемия джедай от Междузвездни войни, но приключението му е едно от най-увлекателните за 2019 година. Благодарение на тази игра ще усъвършенствате уменията си със светлинния меч, ще овладеете различни удари, както и и блокирането на удари. Използвайки джедайските си оръжия и уменията, които ви дава Силата, ще трябва да посрещнете всяко предизвикателство.

8. Katana Zero

 

Като оставим настрана страхотната история, Katana Zero е екшън игра. Всяка стая, която посещавате е самостоятелно предизвикателство, за което трябва да измислите най-ефективния изход.

9. Heaven's Vault

 

Влизате в ролята на Алия Еласра, космически археолог, който изследва звездите в своя високотехнологичен ветроход. Има изгубена извънземна цивилизация, която трябва да бъде разкрита; хора, с които да разговаряте и артефакти, които да копаете. Докато Алия изследва космическите кътчета, вие ѝ помагате да възстанови един изгубен чужд език.

10. Sekiro: Shadow Die Twice

 

Акцентът на играте е близкият бой, при който най-малката грешка или движение може да означава катастрофа. Влизате в ролята на безмилостен войник, върнал се от прага на смъртта, чиято мисия е да спаси господаря си и да отмъсти за своето наказание.

 

Вижте най-добрите безплатни компютърни игри през 2019г.