Разполагането с правилната клавиатура на вашия смартфон е от решаващо значение, тъй като използвате клавиатурата на смартфона си почти през цялото време. Повечето Android устройства се продават с предварително инсталирана клавиатура на Google, наречена Gboard. Тя е една от най-добрите, но има толкова много други възможности за избор!

 

От androidheadlines са събрали своите предпочитания за най-добрите Android приложения за клавиатура. Ако не ви харесва клавиатурата по подразбиране, която предварително е инсталирана на вашия смартфон, проверете списъка по-долу.

SwiftKey  

SwiftKey е едно от най-популярните приложения за клавиатури. Приложението вече е собственост на Microsoft, а компанията не спира да го развива и подобрява. SwiftKey използва AI, за да научи вашия стил на писане.

Chrooma

Клавиатурата Chrooma е вдъхновена от Gboard, но предлага много повече функционалност. Chrooma всъщност ви позволява да редактирате напълно вида на вашата клавиатура, а освен това има „Adaptive Theme“, благодарение на което може да променя цвета си като „вземе“ цвят от приложението, в което се намирате. Поддържат се GIF файлове и емотикони.

TouchPal

TouchPal е една от най-старите и най-популярните клавиатури за Android. Тя идва с 5000+ безплатни теми, както и над 300 емотикони, стикери и усмихнати личица. Това приложение е напълно интегрирано с Wear OS.

Go

Клавиатурата Go поставя огромен акцент върху персонализацията, тъй като идва с над 1000 емотикони и стикери и над 10 000 теми са на ваше разположение. Тази клавиатура поддържа над 60 езика.

Fleksy

Fleksy е малко по-различна от повечето клавиатури в списъка. Това приложение поставя огромен акцент върху неприкосновеността на личния живот и жестовете. Това приложение идва с над 50 теми и можете да избирате между три размера на клавиатурата.

Black

Ако мразите клавиатурите с бял фон и не желаете да търсите идеалната тема, Black Keyboard може би е идеална за вас. Тази клавиатура ви дава някои опции за промяна на нейния външен вид, но нюансите са предимно в черно и синьо. Поддържа и анимирани теми и можете също така да персонализирате шрифтовете.

 

Вижте как да заключим отделни приложения на смартфон с Android