Откакто настъпи ерата на смартфоните, мобилните игри са едно от нещата, които предизвикват най-голям интерес у потребителите. Но какво наистина прави един смартфон добър? Има няколко компонента, които трябва да работят колкото може по-добре заедно – дисплеят трябва да е ярък, хардуерът трябва да е достатъчно мощен, за да поддържа 3D игри без да прекъсва и да засича, батерията трябва да издържа колкото може повече и да се зарежда бързо. И не на последно място, всички тези функции биха били безсмислени, ако нямаше разнообразие от подходящи за операционната система игри. Като вземем всичко изброено до тук на ум, че Ви изброим петте най-подходящи смартфони за геймърство.

 

Samsung Galaxy S6

Ако търсите Android устройство, за да играете любимите си игри, не пропускайте да разгледате стандартната версия на Galaxy S6 първо.

Той идва с 5.1-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 1440 на 2560 пиксела, което означава 577 пиксела за инч, а с други думи – дисплей с невероятна яркост и разнообразие от цветове.

Визуалното усещане се допълва от един от май-мощните хардуери, произведени за смартфон. Това е Exynos 7420 с 3 GB RAM, достатъчно добър, за да поддържа повечето интензивни игри с модерни графики.

 

 

Samsung Galaxy S6 edge+

Въпреки, че е част от Galaxy S6 серията, този смартфон заслужава специално място в тази статия.

S6 edge+ е обзаведен с по-голям 5.7 – инчов Super AMOLED дисплей със същата резолюция и 518 пиксела за инч. Остротата на цветовете не е толкова добра като на S6 серията, но със сигурност няма да се забележи ако наблюдаваме с просто око и от нормално разстояние. По време на нашето Samsung Galaxy S6 edge+ ревю, открихме, че телефонът предлага почти перфектно визуално усещане. Той също така разполага с 4GB RAM, 1GB повече от по-компактната му версия.

Въпреки, че всички от тях са с вградена батерия, тя се зарежда супер бързо, а 3000 mAh заряд, с които разполага, Ви позволяват дълго да се наслаждавате на всички останали функции, без зарядно наблизо.

 

 

Apple iPhone 6S / iPhone 6S Plus

Като става дума за мобилни игри, iPhone трудно може да бъде надминат. Процесорът, с който разполага iPhone 6 серията вече е сред най-добрите, а ако Apple останат верни на себе си, новият процесор Apple A9 ще направи 6S и 6S Plus дори още по бързи и мощни. Също така смартфоните разполагат с 2GB RAM памет, която ще е от голяма помощ при по-тежките игри.

Въпреки, че Apple правят телефоните си лесни и удобни за работа и често оптимизират iOS, за да се възползват колкото може по-добре от ръчно направения хардуер, това не са качествата, които правят 6S и 6S Plus толкова добри за играене. Главната причина е, че повечето разработчици на мобилни игри, пускат новите си игри първо за iOS, за да получат достъп първо в Apple.

 

 

Acer Predator 6

Въпреки, че повечето смартфони от висок клас са достатъчно надеждни за игри, досега за нито един не се твърди, че е специално произведен за геймъри. Acer Predator 6, наскоро представен на IFA 2015 в Берлин, ще включва в себе си множество полезни характеристики, както и дизайнът на високотехнологичен смартфон.

Acer още не са дали информация за пълния списък със спецификации, които телефона включва. Диагонала на дисплея също не е известен, но според името можем да предположим, че ще е около 6 инча. Нещото, което знаем, обаче, привлече нашето внимание. Тук говорим за десет-ядрен Helio X20 процесор с 4 GB RAM, четири високоговорителя, както и вибрация при допир.

 

 

LG G4

Въпреки, че не е най-бързият Android телефон, който се предлага на пазара, LG G4 може да предложи много от гледна точка на мобилни игри.

Смартфонът идва с 5.5 – инчов дисплей с резолюция 1440 към 2560 пиксела, които се поддържат от процесор Qualcomm Snapdragon 808. Той изпитва леки затруднения, възпроизвеждайки най-тежките игри, но не бихме могли да очакваме много повече от другите Android телефони.

Ако бихте могли да живеете с не толкова перфектен процесор, LG G4 е достатъчно добър геймърски телефон. А тъй като игрите ядат повече батерия от всяко друго приложение, в тази статия сме ѝ обърнали специално внимание. Батерията на това устройство може да се вади, така че няма да има проблем да купите втора, и да я сменяте с вече изхабената.