Съставянето на класация за най-добрите смартфони на Samsung за всички времена е трудна задача. От една страна, портфолиото на компанията изобилства от добри модели, а от друга страна мнението на различните хора се различава, защото всеки има свое мнение и предпочитания по въпроса.

 

Без да се опитват да налагат мнението си, от Android Pit предоставят на вниманието ни своето виждане за това как би трябвало да изглежда тази класация.

 

Galaxy S3 (2012)

Третото поколение на телефоните от Galaxy гамата, заема първо място, тъй като отбеляза истинска еволюция в серията S за Samsung. Докато задният капак  на устройството беше от пластмаса, то стана истински конкурент на iPhone. Galaxy S3 преложи мощен хардуер, почти 5-инчов Super AMOLED HD екран и нови функции, като S-Voice и жестов контрол.

- Процесор: Qualcomm Snapdragon S4  

- RAM: 1-2 GB

- Камера: 8 MP (задна), 1.9 MP (предна)

- Батерия: 2 100 mAh

- Android версия: 4.3 Jelly Bean, 4.4 KitKat (в зависимост от RAM варианта).

 

 

Galaxy Note 3 (2013)

Не може да се подмине емблематичната серия Note на Samsung, която все още доминира на пазара на фаблети. Третото поколение стартира без конкуренция и създаде стабилна основа за успех в бъдещето. Note 3 имаше 3 GB RAM, спецификация, която не беше стандартна за средата на 2013 година. Устройството се продаваше много повече от предишните поколения и въведе редица нови функции за S Pen.

 

- Процесор: Qualcomm Snapdragon 800

- RAM: 3 GB

- Камера: 13 MP (задна), 2 MP (предна)

- Батерия: 3 200 mAh

- Android версия: 5.0 Lollipop.

 

 

Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge (2015)

S7 Edge без съмнение е любимец сред потребителите, защото устройството е върха на линията на Samsung, с най-добро съотношение цена-полза от всички предложения на компанията. Въпреки това, както някои от вас може би си спомнят, дизайнерската революция и въвеждането на Edge варианта започнаха със S6. Именно със S6, Samsung премина от пластмаса към нови материали, а именно стъкло и метал.

- Процесор: Exynos 7420

- RAM: 3 GB

- Камера: 16 MP (задна), 5 MP (предна)

- Батерия: 2 550 mAh (S6), 2 600 mAh (S6 Edge)

- Android версия: 7.0 Nougat.

 

 

J7 Prime (2016)

От всички смартфони от серията J, избора пада на J7 Prime като един от най-добрите смартфони, предлаган на добра цена. За неговия ценови диапазон, той има добър живот на батерията, солидно количество RAM и приятен дизайн. Това е един от малкото смартфони на Samsung от по-нисък клас с предстоящ ъпгрейд до Oreo. Също така има слотове за microSD и SIM карти.

- Процесор: Exynos 7870

- RAM: 3 GB

- Камера: 13 MP (задна), 8 MP (предна)

-  Батерия: 3 300 mAh

- Android версия: Oreo 8.0 (след ъпдейт).

 

 

Galaxy A7 (2017)

За съжаление, серията А на Samsung често е пренебрегвана. Galaxy A7 има атрактивна цена и някои интересни функции, които обикновено се намират само в по-скъпите модели. Капацитетът на батерията му е доста голям, което го прави отличен, а Super AMOLED Full HD дисплеят е почти 6 инча. И накрая, той има IP68 защита.

- Процесор: Exynos 7880

- RAM: 3 GB

- Камерa: 16 MP (задна), 16 MP (предна)

- Батерия: 3 600 mAh

- Android версия: Oreo 8.0 (след ъпдейт)

 

 

Вижте как да използваме голям Android смартфон с една ръка