2016 трябваше да е годината, в която всички ние имаме реактивни раници и летящи коли. Вместо това обаче имаме смарт часовници. На пазара има различни модели смарт часовници, но не всички са еднакво добри.

 

Един от най-големите майстори на часовници в света, Fossil, обяви няколко нови часовника с Android Wear, някои други популярни марки като Skagen и Movado направиха същото. Самата Google се подготвя да съживи платформата Android Wear с чисто нови актуализации. Apple Watch пък е смарт часовникът, с който Apple навлезе на пазара.

Разбира се има и много други платформи и модели, както и класически часовници с интелигентни функции, но от Phone Arena обръщат вниманието ни към най-добрите смартчасовници на пазара.

1. Apple Watch Series 2, Series 1

В момента Apple Watch е най-успешния и най-популярен смарт часовник. Новият модел Series 2 има защита от вода, по-ярък дисплей и вграден GPS. Освен това е по-бърз от Series 1, благодарение на новия чип и подобрен софтуер. Акцентът на Apple Watch е върху фитнеса и здравето, но реална необходимост от него няма да имате. Това просто е един лукс, с който може да се поглезите.

 

2. Samsung Gear S3 Classic и Frontier, Gear S2 и S2 Classic

Вторият най-добър вариант за смарт часовник в момента е семейството на Samsung Gear: по-новите Gear S3 часовници са по-мощни и по-големи, но по-старите се продават на по-ниски цени. Смарт часовниците на Samsung не работят с Android, а с платформата на компанията Tizen. Те работят добре, но няма много качествени приложения за тях. Samsung Gear часовниците обаче привличат с елегантния си външен вид, качествената изработка и двудневния  живот на батерията.

 

3. LG Watch Style и Watch Sport

Двата телефона с напълно различни, LG Watch Style е по-елегантен и стилен, докато Watch Sport е по-голям и по-функционален и е предназначен за спорт. LG Watch Style и Watch Sport са първите смарт часовници с Android Wear 2.0, и са с поддръжка на гласовия асистент Google Assistant. 

 

4. Asus Zenwatch 3

ZenWatch 3 е стилен смарт часовник с кръгъл дисплей и е направен от неръждаема стомана тип 316L, която е 82 % по-здрава, отколкото обикновената стомана. Освен това е най-тънкия смарт часовник и е захранван от Qualcomm Snapdragon Wear 2100 процесор, 512 MB оперативна памет и разполага с 4 GB вградена памет. Часовникът се предлага в три цвята: розово злато, бронз и сребро.

 

5. Fitbit Blaze

Fitbit Blaze е оборудван с цветен сензорен дисплей, може непрекъснато да проследява сърдечната ви честота и тренировки, и има GPS. Смарт часовникът не е само за фитнес, той може да се свързва с телефона ви и да ви предава информация за входящи повиквания, текстови съобщения и събития в календара. Най-голямото предимство е, че батерията му издържа 5 дни с едно зареждане.

 

6. Skagen Hagen

Датската компания Skagen, която е известна със своите елегантни и добре разработени часовници предлагащи се на достъпни цени, през 2016 година представи Skagen Hagen. За $ 200 получавате класически часовник, който може да брои стъпките ви и да издържа няколко седмици с едно зареждане.

 

 

Вижте 4 фитнес приложения за Android и iOS, които е добре да използвате