Технологията оказа влияние дори върху туристическата индустрия. Редица  иновации сигнализират за зората на нова ера тази на туристическите продукти и услуги – GPS в колите под наем, Wi-Fi в самолетите и компютъризирани брави в хотелите. А какво да кажем за непрекъснато повишаващия се брой на туристическите уеб сайтове и мобилни приложения?

 

Днес, ако искате да пътувате до чуждестранна дестинация, всичко което трябва да направите е да вземете смартфона си и ще откриете всичко от което имате нужда в мрежата. Интернет ни дава възможност да  изследваме редица дестинации с инструменти като Google Maps, Google Street View, YouTube и Facebook.

 

Независимо на къде сте се запътили и с каква цел – бизнес или на почивка, селекцията на Forbes за най-добрите сайтове за пътуване по света ще ви бъде от полза.

Airbnb

Koмпанията Airbnb предлага възможност на милиони хора по цял свят да наемат или отдават свободни жилища в 190 страни и 34 хиляди града за краткосрочен наем. От услугата най-често се възползват туристи, защото цените в повечето случаи са по-ниски от тези на местните хотели.

HomeAway

HomeAway е друга онлайн платформа за настаняване. Тя има за цел да помага при планирането на ваканциите и почивките на потребителите и по-точно да помогне при намирането на най-добрия имот за отсядане. Днес, компанията HomeAway притежава 40 уеб сайтове, работещи на 22 езика с над 1 милион обяви.

Kayak

Тази услуга предлага всичко за вашето пътуване – намиране на оферти за полети, хотелски стаи и коли под наем. Ако се абонирате, Kayak ще ви информира с имейл за изгодни оферти съобразени с вашите изисквания.

Momondo

Momondo разполага с може би най-добрите функции за търсене на полети, хотели и коли под наем. Може да ползвате тези възможности и на смартфона или таблета си със съответното приложение. Въпреки това обаче не може да резервирате полети директно в Momondo.

 

Вижте как технологиите промениха начина ни на пътуване