Имейлите могат да ни причинят твърде много претоварване. Според експертите по  производителността, служителите в офисите прекарват около 20 часа на седмица в обработване на електронна поща, като най-малко една трета от това време се изразходва за четене на незначителни съобщения.

 

При това положение ще се сългасите, че трябва да има по-добър начин за работа с имейлите. За щастие има достатъчно избор на програми за управление на имейли, които могат да ви помогнат да почистите автоматично маловажните съобщения.

 

От CIO са направили списък с най-добрите варианти, които предлагат най-много опции за пестене на време. Ето 5 програми за по-добро управление на имейл услугите.

1. Boomerang за Gmail

Искали ли сте някога да имате възможността да напишете сутринта един имейл и по-късно през деня да го изпратите, когато сте далеч от компютъра? Е, ако е така, знайте, че това е възможно благодарение на един плъгин за Gmail, наречен Boomerang. С негова помощ ще можете също така да си изпращате напомнителни имейли за някое важно събитие след две седмици например, дори успешно да имитирате, че сте в офиса като продължите да изпращате обичайните си всекидневни имейли и да го настроите така, че да се върне към вашата пощенска кутия в определен период от време.

2. Asana – разширение за браузъра Chrome

Обикновено на Asana се гледа като на инструмент за създаване на списъци със задачи. Но той е много повече от това. Освен че Asana идеално подхожда за управлението на по-сложни проекти и съвместното му използване от цял екипен отбор. Можете да създавате задача, въз основа на входящи съобщения. За целта трябва да кликнете върху иконата и да дадете име на задачата, а тя ще се добави към вашия списък със задачи.

3. SaneBox

SaneBox работи с повечето услуги като Gmail, Microsoft Exchange и Yahoo Mail. SaneBox автоматично придвижва всички маловажни имейли в папка SaneLater. Нова функция на инструмента е SaneNoReplies, благодарение на нея, услугата следи кои съобщения сте изпратили и следи кои от тях не са получили отговор. Тези ваши имейли, които са останали без отговор ще откриете в папката „no replies”.

4. SortD

Този потребителски интерфейс за Gmail прави някои драматични промени. Вместо да използвате етикети за да маркирате съобщенията, можете да сортирате съобщенията като задачи. SortD предлага нов подход за организиране на вашите имейли.

5. Knowmail

Knowmail е AI агент за Microsoft Outlook. Основната му функция е да групира имейлите ви, които се нуждаят от вниманието ви. Така разбирате кои имейли са с приоритет и трябва да прочетете веднага и кои може да изчакат за по-късен преглед.

 

Вижте откъде да използваме еднократни имейл адреси с цел сигурност