В YouTube има хиляди страхотни видео клипове, от които може би искате да извлечете аудио файлове за офлайн слушане. В такива случаи, можете да използвате стандартно приложение за изтегляне, за да запазите видеоклиповете и след това да използвате отделен инструмент за извличане на аудиото, но защо да усложнявате толкова много нещата?
 

Има много уебсайтове, които могат да извлекат аудиото от YouTube клиповете и да ви изпратят аудиофайла, който да изтеглите, но от Tech Radar са избрали да се съсредоточат основно върху софтуера за настолни компютри.

 

Тези програми имат няколко предимства: те са по-бързи от онлайн  инструментите, те не изискват да изпращате имейл адреса си (и следователно да отворите вратата за спам) и те често ви позволяват да извличате аудио от няколко видеоклипа наведнъж.

 

Друго важно нещо тук е, трябва да изтегляте съдържание само когато имате разрешение от собственика на авторските права. Общите условия на YouTube изрично забраняват неоторизираното изтегляне.

1. Any Video Converter Free

Any Video Converter може да изтегли видео клипа от интернет и да го преобразува в почти всеки формат, който искате. Тъй като изтеглянето като MP3 не е единствената цел на програмата, тя е доста по-голяма отколкото може да би очаквате, но това не трябва да ви отблъсква от нея. Програмата предлага отлични възможности за форматиране и допълнителни филтри и ефекти.

2. aTube Catcher

aTube Catcher е още едно превъзходно средство за извличане на аудио от YouTube видеоклипове и превръщането им в MP3 формат. Инструментът ви дава три възможности за качество на MP3 файла, от които можете да избирате. Първият път, когато инсталирате софтуера, ще ви бъде представено меню, което ви показва всички налични опции.

 

Вляво има икона на MP3 конвертор, но тя работи само с файлове, които вече са на вашия компютър. За да изтеглите и конвертирате видеоклип в MP3 формат, изберете програмата за изтегляне от YouTube и поставете неговия URL адрес в полето с надпис "URL del video". След това видеоклипът ви ще бъде изтеглен в избраната от вас папка и ще бъде готов за гледане.

3. Free YouTube to MP3 Converter

Free YouTube to MP3 Converter е много лесен за използване инструмент с добре проектиран интерфейс. Използвайте падащото меню, за да изберете качеството и формата, с които искате да запазите аудиофайла, поставете URL адреса и кликнете върху “Download”. Няма да се сблъскате с нищо излишно и нищо объркващо. Целта на инструмента е една и той е разработен така, че да я постигне възможно най-ефикасно.

4. 4K Video Downloader

Може да не е най-стилния софтуер, но 4K Video Downloader е брилянтен. За да го използвате трябва само да копирате URL адреса на видеоклипа от уеб браузъра си (поддържа YouTube, Vimeo, Facebook, Flickr и DailyMotion) или адреса на цял плейлист в YouTube и да кликнете върху 'Paste URL'. 

 

Изберете “Extract audio”, след това MP3, OGG или M4A, и кликнете върху “Extract”. Безплатната версия на 4K Video Downloader ви позволява да изтеглите до 24 видеоклипа в плейлист. Можете да изтегляте и конвертирате по-дълги плейлисти в MP3 формат, ако закупите лиценз.

5. ClipGrab

Ще изпитате изключително удоволствие от работата с тази програма, ClipGrab поддържа нещата хубави и прости. Трябва само да копирате URL адреса на видеоклип в YouTube и ClipGrab ще се справи с останалото.

 

Вижте най-добрите трикове за YouTube, които може да тествате на Android телефона си