Приложенията за видеоразговори напоследък станаха много популярни. Много от тях подържат видеочат с повече от 8 души. Съществуват и такива, които могат да направят връзка с над 32 потребителя. Androidpit, ни показват кои са най-добрите приложения за видео разговори, които може да изтеглите на смарт устройството си.

 

 

Discort

Това приложение поставя силен акцент върху фокуса на общността. За разлика от другите приложения за видео връзка, Discord се върти около групи, които са подредени и разделени въз основа на съответните му сървъри. В рамките на услугата можете да превключвате от един сървър на друг.

Tox

Въпреки че е по-малко известен в търговската мрежа, това приложение играе добре своята роля. Тук можете само да се направи разговор между двама човека, но пък това спомага за програмата да бъде по-лека и да не заема много от оперативната памет на телефона.

 

 

Signal

Интерфейсът на тази платформа е изкючително близка до тази на тази на WhatsApp. Всичко, което трябва да направите тук е да регистрирате телефонния си номер и да защитите чатовете с ПИН. Метаданните, съобщенията и видео чатовете са криптирани.

 

 

Hangouts

Преди време от Google обявиха, че ще спрат услугата. Тя обаче все още работи до ден днешен. Тук можете да направите качествени групови видео разговори, а достъпът до контактите ви е изключително лесен.

Wire

Това е платформа, която можете да използвате за видеоконференция с приятели и колеги, просто да разговаряте или да преглеждате екраните си и да си изпращате файлове. Имайте на предвид обаче, че след 30 дни някои от функциите ще бъдат ограничени и ще трябва да си закупите пълния пакет на услугата.

Jatsi

Тук освен публичните сървъри, вие също сте в състояние да настроите вашия разговор като частен. Това може да бъде конфигурирано бързо и по достъпен начин.

 

 

Skype

Чат платформата собственост на Microsoft е едно от най-добрите приложения, които можете да използвате за видео разговори. Фирмата разполага и с друга платформа за видеоконферентни връзки, която се казва Microsoft Teams, но тя е насочена повече за бизнес срещи.

Zoom

В нашумялата напоследък платформа можете да разговаряте с няолкостотин участника. Първо обаче трябва да се регистрирате с валиден имейл адрес. Препоръчително е да използвате различни пароли всеки път за вашите срещи, тъй като Zoom е критикуван за пробиви в сигурността.

 

 

Messenger & WhatsApp

Тези две приложения могат да извършат видео разговори с до 8 участници едновременно. Поради съмнителните условия за поверителност, Facebook продуктите са подходящи само за професионална употреба в ограничена степен.
Частните потребители ще се възползват най-много, защото могат да се срещат с почти всички свои контакти чрез някое от популярните приложения.

Още от Digital: Skype срещу Zoom – коя услуга е по-добра за видео разговори