Имате нов смарт чаовник? Това е страхотно – той отчита вашите стъпки, показва нотификации, следи пулса ви. Но знаете ли, че смарт часовника ви може да направи много повече от това? Смарт часовниците може да са малки по размер, но те имат куп сензори и имат достатъчно мощност, за да стартират полезни приложения.

 

Смарт часовниците, задвижвани от операционната система на Google, Wear OS – сред които са LG Watch Sport, Huawei Watch 2, и Skagen Falster – имат достъп до Play Store и богатия му каталог от приложения.

 

Ако се питате от къде да започнете, разгледайте избора на Phone Arena за най-добрите приложения за Wear OS.

Bring! Grocery Shopping

С това прилоение можете бързо да създавате списъци за пазаруване, които след това можете да споделяте с вашите колеги и членове на домакинството. Дори не е необходимо ръчно да въвеждате нещата, които трябва да се купят. Трябва само да докоснете картинките им.

Google Maps

Приложението Google Maps не се нуждае от представяне, тъй като най-вероятно вече го използвате на смартфона си.

Find my parked car

Това приложение улеснява намирането на паркираната ви кола. Ако не я откривате сред огромния паркинг, това приложение ще ви отведе до нея. Приложението също така има функция за таймер, която е полезна, в случай че плащате на час за парко мястото.

Foursquare

До като се разхождате из града, с това приложение можете да намерите приятно място за похапване, кафене или търговки център. Естествено, неговата версия за Wear OS е много опростена, но може да ви е от помощ ако искате да видите кои са тенденциите в близост до вас.

Seven

Нямате време да тренирате? В съвременния свят много са като вас за това има приложения като Seven, които да ни превеждат през кратка, но енергична тренировка.

Strava

Strava е както фитнес приложение, така и социална услуга, която ви позволява да споделяте тренировъчните си сесии със света.

Shazam

Коя е песента, която в момента върви по радиото? Попитайте Shazam, приложението веднага ще ви даде информация за нея, трябва само „да чуе“ част от нея.

Google Play Music

Google Play Music не само ви позволява да предавате любимите си мелодии и да ги слушате чрез Bluetooth слушалки, но и да изтегляте песни за слушане офлайн, стига вашият смарт часовник да може технически да се справи с това. 

Spotify

Spotify за Wear OS не позволява да запазвате музика за офлайн слушане, но дава бърз достъп до вашите плейлисти.

Wear Audio Recorder

Може да изпаднете в ситуация, в която да искате да запишете аудио. Това просто приложение за аудио запис започва да записва звука около вас веднага щом го отворите, което прави процеса супер лесен и дискретен.

Wear Advanced Settings

Ако определяте себе си като техно маниак, вероятно ще намерите това приложение за много полезно. То ви дава достъп до много допълнителни контроли за вашето Wear OS устройство, особено ако е разкодирано.

Gesture Launcher

Благодарение на това приложение ще можете да стартирате другите си приложения като използвате жестове. Това спестява необходимостта да преминете през списъка с приложения.

 

Вижте дали си заслужава да инвестираме в смарт часовник