Има много начини да управлявате, запазвате, съхранявате и обработвате по друг начин вашите данни. За щастие не е трудно да се намери добро приложение, което да прави тези различни неща. От Android Authority са се съсредоточили основно върху приложенията за съхраняване и наблюдение на изполаните от нас данни.

1. Приложения за наблюдение на данни

DataEye (безплатно)

 

 

DataEye е приложение за наблюдение на данни. Помага ви да идентифицирате приложенията, които използват най-много данни. Освен това има функция за запазване на данни, която компресира изображенията в приложения като Instagram, за да пести от месечния ви план за данни. Има и раздел с оферти за различни приложения и игри, които приложението смята, че ще са ви от полза.

Data Counter Widget (безплатно,  $1.49)

 

Data Counter Widget е друго приложение за наблюдение на данни, което предлага уиджит за вашия начален екран. Платената версия на приложението дабавя някои допълнителни функции.

Data Monitor (безплатно,  $2.99)

Data Monitor  е изключително простичко приложение, което измерва всички ваши мрежови данни. Можете да зададете начална дата и цикъл на фактуриране, така че то да се актуализира автоматично. Освен това е евтино, лесно за използване и предлага пинг тестове, за да видите дали връзката ви е стабилна.

Data Saver and Data Manager (безплатно)

 

Data Sazver and Data Manager предлага наблюдение на използваните данни на базата на отделно приложение, а не на общо за всички. По този начин можете да идентифицирате приложенията, които използват най-много данни. Освен това то помага да се контролират тези приложения, предлага бърза справка и история на използването на данни, за да видите кога използвате най-много данни.

GlassWire (безплатно, $9.99)

 

GlassWire е eдно от най-добрите приложения за мониторинг на данни в Android. То ви позволява да преглеждате използването на данни на база приложение с изчерпателна история, за да видите какво използва вашите данни и кога. Освен това можете да зададете лимит за данни и ще получавате известия, когато се приближите до него. Мониторът в реално време е сред най-добрите, при това се предлага в безплатната версия на приложението. Има и десктоп версия, ако искате да следите вашите данни и на компютъра си.

2. Приложения за съхранение и управление на данни
AirDroid (безплатно, $2.99 на месец, $24.99 на година)

 

AirDroid е отлично приложение за прехвърляне на файлове от вашия компютър към мобилния ви телефон и обратно. Приложението поддържа прехвърляне на файлове, известия, отдалечен достъп до телефоните на други хора с цел отстраняване на проблеми и дори може да получите достъп до камерата на компютъра от телефона си. Някои от функциите на AirDroid обаче са платени.

Google Drive или друга облачна услуга за съхранение на данни

 

 

Google Drive е лесна опция за съхранение на вашите файлове в облака. Отделно може да използвате Google Photos за неограничено архивиране на снимките ви, стига да нямате нищо против компресията.

Има и много други опции за съхранение в облака като OneDrive, Box.com, Dropbox и т.н. Drive обаче ви дава 15 GB безплатно, а плановете му са сравнително евтини.

MiXplorer Silver ($4.49)

 

MiXplorer Silver е по-ново приложение за файлов мениджър. То прави всички обичайни неща, за подобен род приложения, но поддържа и различни плъгини. Това включва плъгини с поддръжка на PDF файлове, повечето видео и музикални файлове, повечето файлове с изображения и повечето типове архиви Това го прави чудесен избор за хора, които се занимават с повече видове данни.

Resilio Sync (безплатно, $59.99-$99.99 еднократно, $29 на месец)

 

Resilio Sync е приложение за съхранение в облака, което работи между телефона и компютъра ви. Представете си нещо като Google Drive, но вместо сървър на трета страна да използвате вашия компютър. Приложението дава всички предимства на облачното съхранение без несигурността, която идва с използването на сървър на трета страна.

Безплатната версия е малко ограничена, за това навярно ще предпочетете платената. Цената на абонамента е само за бизнес потребители, обикновените потребители плащат еднократна такса.

Solid Explorer (безплатна пробна версия, $ 2,99)

Solid Explorer е друг отличен файлов браузър. Приложението се предлага с всички обичайни предимства, включително начин за преглед на изображения, слушане на аудио файлове, преглед на видео файлове и работа с архивирани файлове. Solid Explorer поддържа облачни опции за съхранение като Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive и други, така че да можете да управлявате всичките си данни на едно място. Освен това поддържа FTP, SFTP, WebDav и SMB/CIFS сървъри. По принцип може всичко. Безплатната пробна версия трае една седмица и след това приложението струва $ 2,99.

 

Вижте как да прехвърлите данните от стария на новия си Android смартфон