Значението на SD картите и вградена памет в нашите мобилни устройства отслабва в лицето на по-големите възможности, които ни предлагат опциите за облачно съхранение.

 

Облачното съхранение ни позволява да съхраняваме всичките си важни файлове на сигурно място и да имаме нужда до тях по всяко време и от всяко устройство. Това ни улеснява значително, а и ни спестява скъпоценни гигабайта пространство на нашия телефон или таблет.

 

Ето защо решихме да ви представим селекцията на Android Pit за най-добрите приложения за съхранение в облака.

OneDrive

OneDrive е безплатно решение за онлайн съхранение на Microsoft и като такова, OneDrive улеснява използването на Microsoft продукти като Word, Excel и PowerPoint. Услугата разполага с автоматичен архив, както и с функции за споделяне и сътрудничество. Нещо повече, OneDrive е интегриран с Android Wear така че можете да видите вашите снимки на вашия смартчасовник.

Mega

Mega осигурява безплатно 50 GB място за съхранение. Това е една от най-добрите оферти за Android потребителите. Всичко, което качвате е криптирано, а ключовете за криптиране остават при вас, така че няма основания да се притеснявате за неприкосновеността на личния си живот. Можете дори да синхронизирате вашия фотоапарат директно с профила си, за да може автоматично да качвате изображения и видеоклипове в облака.  

MediaFire

MediaFire предлага до 50 GB свободно пространство, което е идеално за съхраняване или споделяне на музика или видеоклипове. Но в началото вие получавате само 12 GB, а останалите GB трябва да ги печелите или да плащате по $ 2,50 на месец за 100 GB. Услугата разполага с всички основни функции, но друг недостатък е, че безплатната версия ви ограничава всеки качен файл да не е по-голям от 200 MB.

SugarSync

SugarSync предлага 5 GB безплатно пространство, 90 дена пробен период и след това ако желаете може да се абонирате като най-евтиният пакет е $ 9,99 на месец за 100 GB. Но услугата е наистина лесна за използване, интуитивна и бърза.

Dropbox

Dropbox е позната услуга на потребителите от много години. Тя обаче предлага сравнително малък капацитет за съхранение - 2 GB за начало, но може да ги разширите до 16 GB.

 

Вижте 8 полезни съвета за защита на данните ни в облачните услуги