Планирането на едно пътуване може да бъде сложна задача, а резервациите на полети и хотели често са само началото на това пътуване. За щастие, има приложения, които могат да помогнат в такива ситуации и да отнемат от стреса ни.

 

Независимо дали планирате бизнес пътуване или ваканция, за да се махнете от офиса и да се насладите на почивката си, тези приложения за планиране на пътувания, препоръчани от Review Geek ще ви помогнат.

TripIt (Android/iOS, безплатно)

Всичко, което трябва да направите, е да препратите имейлите си за потвърждение на пътуването до услугата и приложението незабавно създава график за пътуване за вас. Дори запазва резервациите ви за ресторантите. Наред с това е възможно да синхронизирате TripIt с календара си, така че срещи и събития като сватби или партита също да се включат в графика ви.

 

Платената версия ($49 за година) ви предоставя сигнали за полети в реално време, проследяване на местата и алтернативен навигатор за полети. За повечето потребители обаче безплатното приложение прави всичко, от което се нуждаят. 

Sygic Travel Trip Planner (Android/iOS, безплатно)

Sygic Travel Trip Planner предлага информация за над 20 милиона места – от известни забележителности и музеи, до паркове, кафенета, ресторанти и плажове. Включени са снимки, работно време и други полезни данни. Платената версия ($10) предлага офлайн достъп до  карти.

TripHobo (Android/iOS, безплатно)

TripHobo е приложение за изграждане на маршрути. Кажете му вашите интереси, нужди и бюджет и TripHobo ще ви предостави идеи какво да правите, независимо къде сте по света. Приложението ще ви предложи всичко от идеалния хотел според вашия бюджет до мястото, където да обядвате и как да стигнете до него чрез местната система за обществен транспорт.

Google Trips (Android/iOS, безплатно)

Разбира се, Google има приложение и за планиране на пътуванията при това доста добро и полезно. Google Trips автоматично събира вашите резервации за пътувания от Gmail (не се изисква препращане или ръчно въвеждане) и ги организира в индивидуални пътувания. Подобно на повечето приложения на Google, то е лесно за използване и интуитивно.

TripCase (Android/iOS, безплатно)

Подобно на TripIt, трябва да препращайте имейлите си на TripCase за потвърждение към него и приложението ще направи останалото. Приложението показва къде се намирате в самолета, предлага упътвания до следващата ви дестинация (или опцията да поискате Uber) и търси алтернативи, когато и където е необходимо.

 

За собствениците на Apple Watch приложението може да изпраща съответните нотификации на часовника им, за да не се притесняват че трябва да изваждат телефона си от джоба  в неподходящи моменти. Известията са ключова част от информирането чрез TripCase и те се предлагат по удобен начин.

 

Вижте 5 полезни социални платформи за споделени пътувания