Видеоклиповете могат да са в най-различни фомати, което понякога създава известни проблеми на потребителите. Причината е, че не всички устройства и приложения поддържат някои формати. За щастие, има много удобни приложения, които могат да помогнат в тази ситуация, съобщава AndroidGuys.

Това са пет приложения, които могат бързо и лесно да конвертират клипове в най-различни формати. Приложенията са налични за Android, iOS и Windows.

 

Viddly

Това е популярно приложение за теглене и конвертиране на клипове от YouTube. То може да се използва и за конверсия на всеки клип, който е на твърдия диск на компютъра. Съвместимо е с Windows, като може да работи с голям брой формати, включително 3GP, AVI, WebM и др. То поддържа и Full HD, 4K и 8K клипове с до 60 кад/сек. Има и опия за трансфер на файловете в облачни услуги.

 

 

Kapwing

Kapwing има набор от инструменти за редактиране на видео, но две от тях превъзхождат останалите: преоразмеряване на видеоклиповете за социални медии и добавяне на субтитри. Освен това работата с Kapwing е изключително бърза и приятна. Така например, инструментът за преоразмеряване незабавно ще подготви видеоклипа ви за публикуване в желаната от вас социална мрежа. Трябва само да го качите и да изберете една от възможностите Instagram, Facebook, Twitter или Snapchat.

 

 

Video Transcoder

Това е приложение за Android. То е безплатно и с отворен код, като дори няма реклами. Поддържа голям брой формати, включително flv, gif, matroska, ogg, opus и всички по-популярни. То може да работи и с много кодеци, включително H.264, xvid, vp8, vp9 и няколкото версии на MPEG. Приложението не изисква интернет връзка, за да работи.

 

 

Video converter Android

Едно от популярните приложения за конверсия на видео за Android. То поддържа огромен брой формати, включително asf, DivX, flv, avi, mkv, m2v, m4v, mov, rm, rmvb, wmv, ogg, dv4 и много други. Приложението сканира устройството и намира клиповете, като предлага и подробна информация за всеки от тях. Те могат да се конвертират от един формат в друг и има опция за извличане само на аудиото от клипа.

 

 

Timbre

Това е безплато приложение за конверсия не само на видео, но и на аудио файлове. Има и вграден редактор на клипове, чрез който може да се изрязват и добавят елементи към клиповете. Поддържа по-млако формати, но сред тях са mp3, wav, flac, m4a, aac, wma, както и mp4, flv, avi, mkv, mpeg. Има и опция за конвертиране на клипове в анимирани GIF-ове за споделяне в социалните мрежи. Налична е и възможност за извличане само на аудиото от даден клип с функция за създаване на мелодия за звънене на телефона.

 

 

Inshot

Налично за Android и iOS, като има и платена версия с всички екстри. Приложението разполага с редактор за изрязване и добавяне на елементи към клипове и аудио файлове. Има доста опции, включително избор на битрейт и др. Платената версия добавя още възможности и ефекти, но и безплатната предлага всички основни функции.