Независимо дали се подготвяте за почивка в чужбина, за изпити или просто искате да тренирате ума си, винаги е добре да научите нов език.

 

Можете да се запасите с книги, да прекарвате часове в слушане на компактдискове, да минете онлайн курс или да опитате да учите докато сърфирате в мрежата, но тези мобилни приложения ви дават лесни начини да интегрирате ученето в ежедневието си, независимо къде сте, смятат от Make Use Of.

 

Duolingo (Android, iOS)

С ярък и интуитивен интерфейс, Duolingo ви позволява да следвате темпо, което ви удовлетворява. Започвате с прости фрази и постепенно преминавате към по-сложни изречения. Помощта е на всяка крачка, тъй като Duolingo ви посочва грешките и ви прави похвали за вашите усилия.

 

Memrise (Android, iOS)

Много ученици използват флашкарти, за да им помогнат при обучението, и Memrise приема подобен подход. Забавлението докато изучавате нов език с Memrise ви е гарантирано. Колкото повече се наслаждавате на ученето, толкова повече (и по-бързо) ще научите. Memrise има приятен интерфейс. А ако се интересувате от разширяване на новите си езикови умения, разгледайте Memrise Pro, който предлага игри, чатботи и офлайн режим за обучение.

 

Busuu (Android, iOS)

Busuu има над 80 милиона потребители по целия свят. Предлага обучение по 12 езика, с пълни програми по обучение, преглед на упражненията и обучение за акцент. Можете да започнете с тест, за да ви се определи правилно нивото. Приложението също така осигурява офлайн достъп, граматически съвети и официални сертификати.

 

HelloTalk (Android, iOS)

HelloTalk ви свързва с хора, които говорят езика, който искате да научите. В замяна вие им помагате да научат вашия език. Това е невероятна идея, която ви позволява да говорите с местни хора. Всеки използва приложението с една цел – да научи нов език, а вие може да бъдете както ученик, така и учител. HelloTalk ви позволява да изберете вашето ниво. Има огромен списък от езици, от които можете да избирате, и можете да прецизирате списъка си с възможни преподаватели по възраст и държава.

 

Rosetta Stone (Android, iOS)

Rosetta Stone е лидер в преподаването на езици в продължение на 25 години. Така че не е изненадващо, че има и мобилно приложение. Изберете от 24 езика и след това започнете да изучавате основите. Слушайте думите и ги повтаряйте, след което ги сравнявайте с фразите. Приложението Rosetta Stone е с платен абонамент, но можете да изпробвате първия урок безплатно, за да видите дали ви харесва.

 

Beelinguapp (Android, iOS)

Ако искате уникално учебно преживяване, което включва книги, Beelinguapp е за вас. Приложението предлага любимите ви истории с четец на аудиокниги в различни диалекти. Можете да прочетете историята сами, ако предпочитате и да я видите както на вашия език, така и на този, който учите на същия екран.

 

Clozemaster (Android, iOS)

За да ползвате приложението ще трябва да си направите безплатна регистрация. Clozemaster  предлага над 100 езика и функция „текст към реч“, но то е по-скоро за поддържане на знанията или проверка на това което знаете.

 

Вижте 5 полезни сайта за тези, които обичат да пътуват