Приложенията за родителски контрол позволяват на възрастните да определят ограничения на достъпа на децата до дадени приложения и на цялостната употреба на телефона докато децата и тийнейджърите си изградят правилни технологични навици.

 

Благодарение на приложенията от списъка на The Wire Cutter няма да се притеснявате, че детето ви може да свали опасно приложение, да отвори неподходяща уеб страница или да гледа видео за възрастни.

Apple Screen Time (iOS)

Контролите, вградени в iOS 12, ви позволяват да задавате дневно ограничение на времето за използване на приложенията и / или устройството и ви дава повече информация за времето прекарано пред телефона на детето ви. Така платформата ви дава много повече възможности, отколкото приложенията на трети страни. Screen Time на Apple е набор от безплатни инструменти за родителски контрол, вградени в iOS 12, най-новата операционна система на iPhone.

Google Family Link (Android, iOS)

С това безплатно приложение родителите могат да определят ограничение във времето за ежедневна употреба на телефона, да зададат график за изключване на телефона на детето и да блокират достъпа до телефона. Въпреки че родителите могат напълно да блокират използването на отделни приложения, Google Family Link не им позволява да задават срокове за ползване на отделните приложения.

 

Google Family Link може да се използва само за деца под 13-годишна възраст. Когато децата достигнат тази възраст, те могат сами да се регистрират за профил в Google и да се откажат от мониторинга.

Qustodio (Android, iOS)

Платената версия на това приложение осигурява най-високо ниво на детайлност относно контрола върху използването на телефона от вашето дете. Тя ви позволява да задавате времеви ограничения, да блокирате повиквания, да преглеждате текстови съобщения и уеб търсения и т.н. Цената за годишен абонамент е $55. Платената версия на Qustodio е изключително подходяща ако децата ви са над 13 годишна възраст.

 

Вижте 6 полезни приложения, с които може да забавлявате децата си