Търсите музикален плейъри за Windows? Докато за много Mac потребители изборът е ясен - iTunes, за Windows потребителите изборът не е толкова очевиден. Въпреки че операционната система на Microsoft винаги е предлагала вградени опции като Windows Media Player или Groove Music, потребителите на Windows винаги търсят алтернатива, особено ако искат музикален плейър, който поддържа hi-res аудио формат FLAC, MQA или DSD.

 

Ето защо от Make Use Of са решили да съберат най-добрите приложения за музикални плейъри за Windows, поддържащи hi-res аудио.

 

Hysolid (безплатно)

Ако вашия компютър е свързан към качествена Hi-Fi система, Hysolid може би е точно това, което търсите. Това не е традиционен софтуер за медиен плейър, той превръща вашия компютър в музикален плейър, който контролирате с iOS или Android устройство. Hysolid поддържа повечето hi-res формати. Приложението е съвместимо с PCM аудио, включително WAV и FLAC до 384 kHz както и DSD от 2.8 MHz дo 11.2 MHz в DSF формат. Hysolid може също така да показва режима на работа на USB DAC, който използвате.

 

 

Amarra Luxe ($ 99)

 

 

Този музикален плейър никак не е евтин, но покрива много полезни функции. Той също така поддържа ключови hi-res формати, включително FLAC, MQA и DSD. За съжаление, MQA в момента се поддържа само на macOS. В допълнение към възпроизвеждането на вашата музикална колекция, Amarra Luxe може да стриймва от Tidal и Qobuz. Ако искате да контролирате цялата си музика с едно приложение, независимо къде се намира тази музика, не търсете повече.

 

Foobar2000 (безплатно)

 

Foobar2000 е едно от най-популярните музикални плейъри за Windows. Това приложение е бързо, конфигурируемо и може би най-важното – безплатно. Foobar поддържа FLAC, но не и DSD. За да получите тази поддръжка, ще имате нужда от добавката DSDIFF, която можете да изтеглите от уебсайта Foobar2000.

 

Jriver ($59.98 за Windows лиценз, $79.98 за Master лиценз)

 

 

Jriver е софтуер, който се опитва да задоволи желанията на колкото се може повече хора. За щастие, изглежда, че върши добра работа. Приложението поддържа перфектно аудио в PCM и DSD формати. Що се отнася за аудио подсистемата, тя може да използва или ASIO, или WASAPI, което означава, че ще предава аудио перфектно на вашия DAC.

 

Вижте най-добрите офлайн музикални плейъри за Android