Математиката е сложна наука. Някои хора са много добри математици, други не чак толкова добри. Има обаче куп мобилни математически игри както за претенциозни математици, така и за тези, които искат да подобрят уменията си.

 

Повечето игри са за деца. В крайна сметка образователните игри са във възход в момента. Но има  математически игри и за възрастни, така че ако искате да разберете кои са те, разгледайте списъка на Android Authority.

 

2048 (безплатно, $0.99)

2048 е една от най-популярните математически игри за мобилни устройства. Това е игра пъзел – трябва да събирате плочки с еднакви числа. Комбинираните плочки удвояват номера си. Така например, комбинирате две четворки стават осмица. Играта продължава, докато не можете да премествате повече плочки или да натиснете плочка с номер 2048.

 

Khan Academy Kids (безплатно)

Khan Academy Kids е образователно приложение за деца с куп забавни мини-игри, в това число и математически игри. Това не е точно игра, а е образователно приложение.

 

Math Games (безплатно)

Math Games е много проста математическа игра. По принцип решавате лесни аритметични задачи за време. Колкото повече решавате, толкова по-висок става резултатът ви. Това е предимно за хора, които по някаква причина искат да подобрят своите основни математически умения. Освен това поддържа осем езика и има и режим за двама играчи.

 

Math Land (безплатно, $1,99)

Math Land е математическа игра за деца. Това е проста математика с пиратска тема. Играчът е Рей и се опитва да възстанови изгубените скъпоценни камъни от злия пират Макс. Играта разполага с 25 нива и е за съвсем малки деца. Има по-трудни режими на игра за по-големи деца и дори за възрастни, ако искате да усъвършенствате уменията си за събиране и изваждане.

 

Math Master (безплатно, $ 3,99)

Целта е да се решават аритметичните задачи възможно най-бързо. Можете да се съсредоточите конкретно върху един тип, като изваждане или изберете задачи с различни действия. Играта има прост, донякъде скучен потребителски интерфейс, но със сигурност с нея може да усъвършенствате математическите си умения. Тя също така поддържа около дузина езици.

 

Mental Math Master (безплатно, до $ 7,99)

Mental Math Master е поредната математическа игра за трениране на мозъка и е доста приятна. В сравнение с другите приложения от този списък, тук математиката е доста по-сложна. Ще попаднете на корен квадратен, логаритми, факториели и някои други по-трудни неща. Всъщност, ако искате да подобрите математическите си умения и нямате никакви други възможности,  тази игра ще ви е полезна.

 

Sudoku.com (безплатно)

Судоку е една от най-старите и най-популярни математически игри, която има куп мобилни версии. Sudoku.com е най-популярната, но има и други опции. Повечето от вас знаят какво е судоку. Попълвате решетка от числа, така че всяка колона, ред и всяка подмрежа да имат числата от едно до девет. Sudoku от Brainium Studios също е доста добър вариант.

 

Threes! ($5,99)

Threes! е като 2048. Работи предимно по същия начин. Премествате плочки наоколо и ги комбинирате със сходно номерирани плочки. Комбинираните плочки се удвояват по стойност. Така например, обединявате две тройки, за да направите шест, след това две шестици, за да направите 12, и така нататък.

 

Вижте мoжете ли да решите уравнението, което подлуди Интернет