Благодарение на Siri и Amazon Alexa, повечето хора са запознати с AI базираните лични асистенти, но малцина ги използват. Това е жалко, тъй като AI личните асистенти могат да изпълняват много действия вместо вас и по този начин да ви спестят време.

 

Вижте как изкуственият интелект ще е водещ фактор в пазара на смартфони през 2017.

 

Ако сте убедени в предимствата на личните асистенти и смятате че е време да направите тази крачка, разгледайте предложенията на slashgear за най-добрите Android приложения за AI лични асистенти.

Ozlo

Ако сте запознати със Siri или някога сте използвали чат бот, вие ще имате по-добра представа за това как Ozlo и повечето от приложенията по-долу работят. Можете да задавате въпроси на Ozlo и ще видите резултата директно на телефона си, където след това може да включите специални неща за по конкретни отговори. Приложението изисква от вас да въведете вашите въпроси и искания, а не да ги казвате. Ozlo е безплатно за изтегляне.

Cortana

Ако имате Windows 10 устройство навярно сте запознати с Cortana. Сега приложението вече е достъпно за изтегляне на Android устройства. Cortana предлага повече възможности, отколкото Ozlo. Cortana не просто ви предоставя информация, но също така може да помогне да управлявате вашите дни и да извършвате действия, които изискват повече време. Така например, Cortana може да ви насрочва срещи, да изпрати на някой от ​​контактите ви съобщение и така нататък.

Hound

Ако не сте фен на Microsoft и намирате Ozlo за твърде ограничено приложение, може да тествате Hound. Според създателите му може да си разговаряте естествено с приложението тоест като използвате естествени фрази, а не тромавите фрази и ключови думи. С Hound може да изпращате текстови съобщения и да провеждате телефонни разговори, както и да извършвате търсения под формата на въпроси. Можете да попитате, къде е най-близкото кафене например, и да получите подходящ отговор.

Dragon Mobile Assistant

С Dragon Mobile Assistant може да направите много от нещата, изброени за Hound и Cortana, както и да пусните пост във Facebook и да изпрати туити. Личният асистент може също така да ви помогне да управлявате вашия график чрез неща като създаване на напомняния за събития и добавяне на съобщения в календара. Приложението Dragon Mobile Assistant е безплатно за изтегляне.

Jarvis

Jarvis може да отстоява позициите си сред най-добрите AI-базирани лични асистент. Можете, например, да накарате Jarvis да включи фенерчето на устройството ви или да отвори браузъра Chrome. Или дори да поискате Jarvis да ви пусне определена песен и да прави това през Bluetooth. Приложението също така може да наглася аларми, да изпраща съобщения и да ви помогне бързо да наберете някой, както и да ви даде информация за състоянието на батерията на устройството ви и прогноза за времето. Личният асистент може да е доста остроумен, има няколко остроумия и забавни отговори на вашите по-малко сериозни въпроси.
 

Вижте какви ще са тенденциите в технологичния свят през 2017г.