Ако търсите най-добрия за вас Android браузър, значи се нуждаете от правилните съвети, за да направите своя избор. Причината е, че въпреки, че има много страхотни приложения за уеб браузъри, намирането на най-подходящото за вашите индивидуални нужди не винаги е лесно.

 

Разбира се, можете просто да използвате браузъра, който е предварително инсталиран на вашия телефон, но за много хора това едва ли ще бъде най-доброто решение. Така че, без значение каква е причината да търсите подходящ съвет за избор на браузър – бързина, производителност или сигурност, информацията на Android Headlines ще ви помогне да откриете своя фаворит.

 

Google Chrome – най-доброто решение за повечето хора

 

 

Този браузър е на Google и е най-добрият вариант за повечето хора. Chrome е предварително инсталиран на по-голямата част от Android смартфоните на пазара. Chrome съществува от доста време и освен че е наличен за Android, той е достъпен и в редица други платформи. Това е един от най-бързите браузъри и има много функции. Сред тях са вграден тъмен режим, режим „инкогнито“ и опции за пестене на трафик на данни. Не на последно място сред полезните функции е силната връзка на браузъра с другите услуги на Google, като Google Translate, например.

 

Opera Mini - най-доброто решение при бавна връзка

 

Opera Mini е добре познат интернет браузър за Android и въпреки това не е основният браузър на Opera. Компанията има друго приложение в Play Store, което се нарича само Opera. Тук е важно да уточним, че Opera е различен от Opera Mini – приложение със съвсем различно предназначение.

 

Opera Mini е много подходящ браузър за онези потребители, които имат лоша интернет връзка, защото щади мобилните данни и позволява да сърфирате по-бързо, дори и връзката ви да не е най-добрата. Освен това, специалистите припомнят, че Opera е бразуър, койт се слави със своите режими на компресия, а може би най-добрият сред тях е внедрен в Opera Mini. И не на последно място, въпреки факта, че Opera Mini е лек браузър, тойе предлага редица полезни функции, сред които е нощният режим на работа, например.

 

Браузърът Opera пък е решение, ако често посещавате уебсайтове, които не са достъпни във вашия регион. Използването на VPN (виртуална частна мрежа) е наложително, в този случай, а този браузър има вградена поддръжка за VPN.

 

DuckDuckGo - най-доброто решение за тези, които търсят поверителност

 

 

DuckDuckGo също е доста бърз браузър, който е добре проектиран, с всички желани от потребителите функци. По-важното при не го обаче е, че компанията, която разработва DuckDuckGo държи най-много на поверителността на потребителските лични данни. Това е и основното мото на компанията. В този смисъл, DuckDuckGo се опитва да бъде надежден избор на Google, с претенции за блокиране на всички скрити в уебсайтовете тракери. В допълнение, този браузър използва криптирана връзка (когато е налична), което осигурява допълнителна надеждност за личните данни при сърфиране.

 

Firefox - най-доброто решение, ако искате да използвате разширения

 

 

Почти всички са чували за Firefox. Браузърът на Mozilla отдавна е изключително популярен при настолните компютри и е пряк конкурент на Chrome на Google. Firefox е чудесен вариант, ако разширенията са това, на което държите, тъй като Mozilla са свършили наистина страхотна работа по внедряването на добавки, които ви позволяват да персонализирате браузъра точно по желания от вас начин. Освен това, Firefox за Android предлага и високо ниво на поверителност, а менюто за бързо споделяне запомня кои приложения сте използвали наскоро, което прави споделянето наистина лесно с този браузър.

 

Dolphin - най-доброто решение за тези, които обичат жестовете

 

Този браузър за Android се предлага от години в Play Store. Ако обичате да използвате жестови контрол за по-бърз начин на достъп до уебсайтове, не търсете повече. Dolphin има нещо, което много други браузъри нямат, а именно възможността да задавате жестове за различни действия на браузъра. Например, можете да получите достъп до търсачката DuckDuckGo, като нарисувате буква "D" на дисплея. Ако пък нарисувате буквата „B“, браузърът ще ви отвори Bing.

 

Dolphin предлага от най-богатите на функции интерфейси сред браузърите за Android. Той  притежава доста приятен потребителски интерфейс, с опция за избор на тема. Сред желаните за потребителите функции са „Бързо споделяне“ и опцията за гласово търсене, наречена „Sonar“.

 

Microsoft Edge - най-доброто решение за потребителите на Windows

 

 

Microsoft Edge е достъпен Microsoft феновете, които използват Android устройства. Този браузър е  доста завладяващ, независимо от предразсъдъците, които може да имате. Интерфейсът му е приятен, има доста функции и може също така да зарежда уеб страниците много бързо. Освен това, Edge има Reading режим, вграден мениджър на пароли и предлага интеграция с услугите на Microsoft, което е плюс за потребителите на Windows. Не на последно място, Microsoft Edge е оборудван с Adblock Plus за блокиране на  досадните реклами.

 

Вижте 7 браузъра с отворен код