Интернет браузърът на телефона обикновено е сред пренебрегваните приложения. Потребителите най-често използват това, което е вече инсталирано. Но свободата на Android предлага доста голямо разнообразие от най-различни браузъри. Всеки от тях има свой стил. AndroidPolice ни показват кои са най-добрите интернет браузъри за Android.

 

Mozilla Firefox

Firefox не използва платформата на Chromium (отворената версия на Chrome), което му дава по-различен стил. Има собствен енджин, като е бърз и стабилен. Актуалната версия вече се конкурира доста успешно с Chrome, като зарежда страниците почти толкова бързо. Освен това предлага огромно разнообразие от добавки, които дават допълнителни функции. Поддържа и синхронизиране с други устройства чрез Firefox профил и др.

 

 

Google Chrome

Очаквано, това е най-популярният браузър. Той идва предварително инсталиран на почти всички телефони с Android. Освен това е и доста добър. Работи бързо, стабилно и се обновява много често.

 

 

Новата версия предлага превключване на табове чрез плъзване на пръст наляво и надясно по полето за адреси, може да включва тъмен режим за сайтовете и др. Като цяло браузърът е стабилен и работи с Android много добре.

 

DuckDuckGo

Това е популярна търсачка, която не събира лични данни за потребителите си. Подобна е философията и на нейния интернет браузър. Той е доста олекотен, като предлага само най-важните функции. Блокира скриптовете за проследяване по подразбиране и показва рейтинг на всеки сайт, който отразява доколко сайтът прекалява със събирането на данни.

 

 

Браузърът използва енджина на Android, така че работи бързо и стабилно. Не поддържа добавки и синхронизиране с други устройства.

 

Samsung Internet

Един от по-старите браузъри, който Samsung предлага с телефоните си. През годините се е развил доста и вече е приложение, което може да се изтегли свободно. И той е базиран на Chrome, но със собствен интерфейс и функции.

 

 

Сред тях са повече опции за блокиране на проследяване от сайтове, добавки и интерфейс, който е съобразен с по-високите телефони. Поддържа се и тъмен режим на интерфейса, като може да променя дори дизайна на някои сайтове.

 

Kiwi Browser

Сравнително нов браузър, който също използва Chromium. Той поддържа настолните добавки за Chrome, което не предлага нито един друг мобилен браузър.

 

 

Освен това разполага и с функция за блокиране на реклами и скриптове, тъмен режим и др. Има и възможност да блокира AMP страници и автоматично да зарежда оригиналните им версии.

 

Opera Mini

Един от най-популярните браузъри още от времето на обикновените телефони. Той се отличава с отлични функции за пестене на данни.

 

 

Освен това има и всички познати неща като блокиране на реклами и тракери, лесен интерфейс, синхронизация на табове и отметки и др. Има и нощен режим, който намалява яркостта на дисплея, но не и тъмна тема.

 

Още от Digital: Google вече препоръчва алтернативни търсачки и уеб браузъри на Аndroid потребителите в ЕС