PlayStation 5 е съвсем нова, но вече на пазара има доста игри за нея. Конзолата може да се похвали и с много голям интерес от страна на геймърите. AndroidHeadlines представя своя подбор от десетте най-добри заглавия за PlayStation 5, които се предлагат на пазара в момента.

 

Temtem

Игра, която комбинира в себе си събиране на елементи и мултиплейър. Освен това е подходяща и за деца. Има и голяма кампания с история, подобна на Pokemon, но може да се игра и онлайн, както и в co-op режим с приятел. Нужен е абонамент за PlayStation Plus за достъп до онлайн съдържанието. Цена: $39.99

 

 

Haven

Игра, която представя историята на двама души, които имат много различни животи, но искат да са заедно и са готови на всичко. Дори и да напуснат планетата си. Haven е RPG игра с много диалог и битки. Въпреки това играта не е много трудна и разчита на историята и красивата графика да плени геймърите. Цена: $24.99

 

 

Dirt 5

Популярната поредица състезателни игри има версия и за PlayStation 5. Dirt 5 има 10 нови места с над 70 маршрута. Може да се играе офлайн с кампания, както и онлайн в мултиплейър с други играчи. Предлага се и голям избор от коли от популярни марки, като има и режим за правене на красиви снимки. Изисква абонамент за PlayStation Plus за достъп до онлайн съдържанието. Цена: $39.99.

 

 

Godfall

Сериозно заглавие, което е за почитателите на динамичния екшън. Има и атрактивна история, но основната цел е натрупването на максимално много провизии и виртуални предмети, оръжия и др. За целта обаче трябва да се водят битки, да се адаптира към промените според използваното оборудване и др. Играта може да се играе соло, но и онлайн. Цена: $49.99.

 

 

Sackboy: A Big Adventure

Приключенска игра, която ще се хареса и на децата. Може да се играе соло и онлайн. Целта е да се преодоляват различни нива и предизвикателства, да се решават скрити пъзели и да се събират виртуални награди. Има и доста опции за персонализиране на виртуалния герой. Цена: $59.99.

 

 

Immortals: Fenyx Rising

Още една RPG игра, която използва елементи от гръцката митология. Има много пъзели, които отключват награди и умения. Трябва да се съберат и много предмети, оборудване и др. Играта предлага голям свят за проучване, различни същества за опознаване или битка и др. Всяко решение може да повлияе на героя и неговите умения, затова трябва да се преценяват внимателно. Играта е само за един играч и няма мултиплейър. Цена: $39.99.

 

 

Warhammer: Chaosbane

Още една RPG игра, която обаче поставя фокус върху битките. Играчът може да избере един от шест персонажа, които да развие. Може да се играе соло, в co-op или онлайн. Основната идея е да се играе в co-op с приятел или онлайн, като има доста елементи от класиките Diablo. Цена: $59.99.

 

 

Assassin’s Creed Valhalla

Една от най-добрите игри в поредицата. Тя използва елементи от епохата на викингите, като е в момент, в който населеното място на героя е към края на ресурсите и той ще трябва да се погрижи за народа си. Има огромен свят за изучаване, много противници за битки и различни персонажи. Цена: $39.99.

 

 

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Втората игра в поредицата предлага всичко, което играчите харесаха в оригинала, но и още новости. Има много елементи и награди за откриване и отключване. Историята отново е пленителна и атрактивна, а битките са направени много зрелищно. Освен това е много красива игра, която се възползва напълно от хардуера на PlayStation 5. Цена: $49.99.

 

 

Demon’s Souls

Това е римейкл на оригинала, който се предлагаше за PlayStation 3. Обновената версия има нови графики, някои променени елементи в геймплея и сложни, но атрактивни битки. Играта е доста трудна и е за тези, които харесват предизвикателствата и не се притесняват от многократните опити. Освен това дава възможност за използване на различни тактики. Цена: $69.99.