През 2008 година Google разшири своята гама от уеб-базирани услуги с браузъра Chrome. От тогава насам популярността на браузъра не спира да расте. По последни данни Chrome се ползва от 35,05 % от уеб потребителите в световен мащаб.

 

Ако вие попадате в тези проценти и разчитате на Gmail за своята комуникация, селекцията на PC Mag за най-добрите Chrome разширения за Gmail ще ви бъде полезна. Естествено, Gmail работи добре и с други браузъри на пазара, но всички разширения за Chrome, които добавят специфични и невероятни нови функции и възможности си заслужава да бъдат споменати, защото те могат да улеснят ежедневието ви.

1. Gmail Offline

Списъкът няма да е пълен без това разширение. Gmail Offline ви позволява да ползвате Gmail дори в случаите когато нямате интернет достъп. Разбира се, няма да може да получавате или изпращате нови имейли, докато не се свържете отново с мрежата.

2. Checker Plus  

Това разширение ще е полезно на тези потребители които имат няколко Gmail акаунта. Благодарение на Checker Plus имате бърз достъп чрез падащо меню в Chrome до вашите имейли без да се налага да отваряте Gmail.

3. SecureGmail

SecureGmail е подходящо за тези потребители, които са загрижени за сигурността си. Това безплатно разширение обещава да предотврати неоторизирани прочитания на имейлите ви благодарения на вградения инструмент за криптиране / декриптиране.

4. Snooze Your Email

В един момент може да получите много имейли, които така или иначе трябва да бъдат прочетени, но не са спешни. Благодарение на това разширение може да добавите бутон Snooze за всеки имейл, който може да бъде прочетен по-късно. Може да изберете времето на отлагане – от 5 минути до няколко дни.

5. Rapportive

Чудите се кой точно ви изпратил даден имейл? Разширението Rapportive зарежда лента до всяко съобщение, в която има допълнителна информация за контактите ви. Данните се вземат от техните профили в социалните мрежи (по специално от LinkedIn).

 

Вижте как да работим професионално с Gmail