Когато си купувате телефон, лесно може да бъдете заслепени от извитото стъкло, лъскавия дизайн или да се повлияете от голямото лого на някоя марка, с които ще може да накарате приятелите ви да ви завиждат. От Tech Radar обаче, препоръчват избора ви за нов смартфон да не се основава на външния вид на устройството, а на неговите вътрешни характеристики.

 

Ето някои от най-добрите функции в топ моделите смартфони:

iPhone 7 Plus

Не е тайна за никого, че цифровото увеличение е лошо. iPhone 7 Plus е първият телефон, който използва второстепенен обектив с 2х увеличение, за да осигури увеличение, което е "без загуба". Apple показаха, че начина е да се слее класическият хардуер с интелигентен софтуер, за да се постигнат добри резултати без компромис.

 

Освен това телефоните iPhone 7 и 7 Plus са налични с капацитет до 256 GB памет, която получавате с някои модели лаптопи с цена 1000 лв. При лаптопите се използва SSD за този вид памет, а телефоните използват малки NAND чипове, по-малки от карти с памет. Те бяха пуснати едва през 2016 година и въведени от компании като SanDisk и Samsung.

Samsung Galaxy S8

Една от иновациите на 2017 година навлезе много тихо с пускането на телефони, които могат да използват мобилни интернет скорости в гигабайти. Става въпрос за хардуер с теоретична максимална скорост на изтегляне от 1000Mbps или 125MB / s. Това е възможно благодарение на Qualcomm и техния  X16 модем, който ще намерите в телефони като HTC U11, Samsung Galaxy S8 и Sony Xperia XZ Premium. Новият LTE модем на Samsung поддържа скорости на сваляне до 1.2 Gbps.

 

Напредъкът е важен крайъгълен камък по пътя към 5G, технологията за която се говори от години, но все още е далеч. Сега тепърва мобилните мрежи започват да предлагат 4G услуги.

 

Samsung Galaxy S8 има и друго предимство – неговият дисплей с резолюция 2960 x 1440, който е най-доброто решение, ако искате да се потопите във виртуалната реалност. Най-новите шлемове Gear VR на Samsung увеличават зрителното поле до 101 градуса, за да може да се насладите на по-голямо преживяване.

Huawei P10

Huawei P10 и iPhone 7 Plus разполагат с най-добрите висококачествени камери с двоен обектив, които освен това имат и много по-добра обработка от преди. Huawei P10 разполага с двойна камера, която е разработена с Leica. На разположение е 12-мегапикселов цветен RGB сензор и 20-мегапикселов монохромен сензор, снимащ в черно-бяло. Тази комбинация осигурява снимки с по-високо качество, повече детайли и дълбочина. Изображенията от двата сензора се сливат, като по този начин се оптимизират цветовете и се намалява шумът. Черно-бялата камера осигурява детайлите в снимката, а 12-мегапикселовият RGB сензор се грижи за цветовете. Комбинацията от двете камери позволява на смартфона да извлече някои интересни ефекти, единият от които е боке ефектът.


LG G6

Преди няколко години "пълна" водоустойчивост започна да се появява в телефоните от висок клас, но тези телефони се нуждаеха от гумени прегради над всеки порт и жака за слушалки, което е доста досадно. Sony обаче намериха решение, техните водоустойчиви телефони изглеждат точно като нормалните модели, а техните жакове за слушалки и портове имат специален дизайн, който не пропуска вода.

 

LG G6, подобно на Samsung Galaxy S8, е сертифициран по стандарта IP68. Това означава, че устройството може да бъде потопено във вода на дълбочина до 1,5 м за 30 минути, без да се появи проблем.

 

Все още сме далеч от телефони, които могат надеждно да се справят с налягането и водата при плуване и гмуркане. Но дори да можете да използвате телефона си, за да слушате любимата си музика докато сте в банята е нещо.

OnePlus 5

В наши дни, ако един телефон от висок клас няма бързо зареждане, производителят е направил голяма грешка. Зарядното устройство Dash на OnePlus 5 обаче заслужава специално внимание, защото може да зареди телефона от 0% до 100% само за 30 минути. Това е възможно благодарение на технологията Dash Charge, а скоростта е наистина много висока, която досега не е постигана от нито един производител.

 

За да се увеличи количеството енергия, която телефонът получава, то тя трябва да бъде доставена с по-високо напрежение или ток от стандартните 5V и 1/2 ампера. При повечето решения за бързо зареждане, напрежението се увеличава и се запазват ниски стойности за амперите, зарядното устройство Dash обаче запазва напрежението при 5V, но увеличава амперите до четири. По този начин риска телефона да се загрее прекомерно се намалява.

 

Вижте смартфоните с най-мощни батерии и две SIM карти