Само преди броени часове от Google разкриха повече детайли за новата си платформа Android N, която през тази година ще бъде представена по-рано от очакваното, което ще се случи още през лятото. В интернет вече се появиха данни и за някои от най-интересните характеристики, които ще ни предложи този софтуер, като например променената система за нотификации и новата версия на функцията Doze, която ще пести батерията. Android N най-накрая ще включва поддръжка и за Multi-Window, което означава, че потребителите ще могат да работят с две мобилни приложения едновременно на дисплея на своя джаджа. 

 

Подобренията в новата операционна система не спират дотук и сега от Gizmodo ни информират за още няколко интересни функционалности, които ще отличават Android N. Потребителите ще могат да отварят последно използваното приложение от своя смартфон като кликнат два пъти върху Recents бутона, както и до другите заглавия, които сте инсталирали и в голяма степен ще работи като клавишната комбинация Alt-Tab в Windows. Google също така са променили изцяло визията на File Manager в Android N, който вече се казва Explorer и позволява освен да търсите и копирате файлове да ги премествате в различни папки, да променяте имената им и много др.

 

Новата платформа ще ви позволи да блокирате определени телефонни номера на системно ниво и предлага възможност за автоматично деактивиране на Do Not Disturb режима, когато се включи алармата ви рано сутрин. Друга новост в Android N е опцията да добавяте спешни контакти и медицинска информация на началния екран, както и актуализиран Night Mode режим, който вече ще има по-тъмна цветна тема. В заключение ще отбележим, че от компанията тестват и множество допълнителни функции, които в следващите седмици могат да станат част от финалната версия на Android N.

 

Вижте какво да очакваме от Android 7.0