Имате много свободно време, което се чудите как да запълните? Не може да излизате навън и да се срещате с приятели, а обичайните домашни забавления като гледане на телевизия, са ви омръзнали?

Може би е дошло време да си намерите ново хоби? Защо това да не са видеоигрите? Хубавото е, че имате нужда само от смартфон и правилните приложения.

По-долу е списъка на Android Pit за най-добрите FPS и TPS игри за Android и iPhone. За да се разсее всякаква неяснота, около двата термина, ето значението им:

- FPS идва от First Person Shooter. С други думи, буквално ще играете, сякаш гледате от очите на вашия герой.

- TPS пък идва от Third Person Shooter. При TPS заглавияте всички действия, които виждате, обикновено се случват на разстояние от вашия герой.

Call of Duty: Mobile (безплатно, покупки в приложението)

Това несъмнено е най-добрата FPS игра в момента, която е на разположение за Android (играта работи и на iOS). Играта е силно повлияна от други заглавия в дългогодишния франчайз Call of Duty (Call of Duty 4, Modern Warfare 2, Black Ops, Black Ops II/III). Сензорните контроли са много добре обмислени, въпреки че тези, които предпочитат по-тактилно изживяване, ще трябва да се снабдят с контролер.

PUBG Mobile (безплатно)

Играта е разработена от китайската компания Tencent и може да се счита за сериозната, не толкова цветна и по-тактична версия на Fortnite. Играта поддържа различни стилове на игра, където има различни видове превозни средства, скоро бяха добавени и хеликоптери.

PUBG, за съжаление, не предлага официална поддръжка на контролер, за разлика от Fortnite или Call of Duty: Mobile. На пазара обаче има изобилие от Bluetooth контролери на трети страни.

Dead Effect 2 (безплатно)

Тази игра е шутър от първо лице. Вие се намирате на борда на космическа станция, пълна със зомбита. Целта ви е да оцелеете. В хода на сюжета на играта ще можете да тренирате и развивате своя характер, да събирате и надграждате оръжията си, както и да се снабдявате с високотехнологични импланти по тялото си.

Fortnite (безплатно)

Fortnite е заглавието от Epic Games, което е изключително популярно. Едва ли има нужда да се обяснява за какво става дума в играта, тъй като практически всеки геймър я е играл на смартфона си. Fortnite е най-популярната игра в света за 2019г. Но трябва да убиете всички останали врагове в един безкраен свят, в който всяка игра е различна, носи нови предизвикателства и подлага на изпитание уменията ви. 

Мобилната версия е оптимизирана за смартфони, като графикате е доста добра. Поддръжката за контролери също е добре интегрирана и по-отзивчива, отколкото при Call of Duty: Mobile. Единственият недостатък е, че играта не е налична в Google Play Store, така че ще трябва да изтеглите APK, за да я инсталирате.

Shadowgun War Games (безплатно)

Shadowgun War Games е на известното студио Madfinger Games, което стои и зад франчайза  Dead Trigger.

Shadowgun War Games е 5-vs-5 PvP (Player vs Player), където всеки играч играе определен вид герой, със собствени способности и сили. Тъй като това е сравнително нова игра в сравнение с останалите изброени тук заглавия, не очаквайте съдържанието да бъде много богато.

Critical Ops (безплатно)

Тази игра измина дълъг път в своето развитие, тъй като беше пусната преди няколко години и предлага малко по-различно изживяване в сравнение с многобройните заглавия на Battle Royale. Critical Ops е шутър от първо лице, който предлага бой на красиво изработени карти и предизвикателни режими на игра.

Morphite (платена)

Историята на Морфит се развива в далечно бъдеще, когато човечеството отдавна  населява далечните кътчита на Космоса. Вие поемате ролята на Мира Кейл, млада жена, живееща на космическа станция. Това на практика е безкрайно приключение, което можете да играете с години, дори и след като сте се насладили на един от четирите финала, проследяващи развръзката в междугалактическата сага, на която ще станете свидетели.

N.O.V.A. Legacy (безплатно)

Aко търсите по-лесна игра, проверете това заглавие. С тази игрс вие влизате в ботушите на елитен войник, който е отговорен за опазването на човечеството от извънземни нашественици, след като е прекарал няколко години в изгнание някъде в галактиката.

 

Вижте 5 видео игри, които ще ви помогнат да поддържате форма чрез упражнения