Според последни данни, 53,7 % от цялото съдържание в интернет е написано на английски език, 6,3 % на руски, 5,7 % на немски, 5,0 % на японски и 4,9% на испански. Ако не владеете никой от тези езици означава, това означава че над 70 % от съдържанието в интернет не е достъпно за вас.

 

И все, пак живеем в 21 век, времето на необятните възможости, благодарение на технологиите.

Решихме да ви представим селекцията на makeuseof за най-добрите браузър разширения за превод на уеб страници. Ето кои са те:

Google Translate

С повече от 90 поддържани езици, 200 милиона потребители дневно, както и версии за множество браузъри и операционни системи, Google Translate остава безспорен лидер в превода. Google Translate стартира на 28 април 2006 г. и последователно бяха добавяни все повече и повече функции. Днес услугата може да се ползва дори и офлайн и осигурява в реално време фотографски превод.

IM Translate – Chrome, Safari, Opera

IM Translate използва комбинация от Google Translate, Microsoft Translator и Babylon Translator за по-точни резултати на превода. Цялата ваша активност се съхранява за лесно изтегляне и има функция за преобразуване на текст в реч, която поддържа 26 езика.

Bing Translator – Internet Explorer и Edge

Ако попаднете на уеб страница, която искате да се преведе на най-новия Windows браузър, просто кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл и изберете Open With Internet Explorer. Когато страницата се отвори, кликнете с десния бутон и изберете Translate With Bing. Инструментът за превод на Bing е предварително инсталиран на всички последни версии на Internet Explorer. Ако не го откривате отидете в Tools > Manage Add-Ons > Accelerators и намерете опцията Bing.

Translate Safari – Safari

Translate Safari добавя бутон в лентата с инструменти и контекстуален елемент от менюто, което ще ви позволи да превеждате всяка уеб страница, като използвате или Google Translate, или Bing Translate.

 

Вижте как да преподаваме чужди езици онлайн