Ако все още се оплитате в кабели, а на бюрото ви няма място дори за чаша кафе, може би е време да смените старата си жична клавиатура с безжична. Ако се решите на тази промяна ще можете да използвате новата си клавиатура дори и с таблета, когато ви се налага.  

 

От Mashable се фокусират върху най-добрите опции за безжични клавиатури. Според медията има три основни фактора, които трябва да имате предвид при закупуване на безжична клавиатура, но в крайна сметка, решението се свежда до личните ви нужди и предпочитания.

 

1. Връзка – Повечето безжични клавиатури се захранват чрез USB или Bluetooth. Животът на батерията на USB клавиатурите е по-добър от клавиатурите с Bluetooth.

 

2. Механика – Ако не сте геймър, вероятно не знаете и никога не ви е било грижа какво се случва под всеки клавиш. Но има много неща под и около тези числа, символи и букви.

 

3. Дизайн и комфорт – Няма какда не държите клавиатурата ви да бъде естетически приятна и комфортна.

Logitech K350

Безжичната клавиатура Logitech K350 се предлага със специални мултимедийни контроли, удобен ергономичен дизайн, силна безжична връзка и всичко това на разумна цена ($60). Logitech поддържа познатия дизайн на QWERTY клавиатурата. Размерите на клавиатурата са 18.9 х 9.9 х 2.9 инча, а теглото ѝ е 1,387 кг.

 

Microsoft Sculpt

Ергономичната клавиатура на Microsoft е чудесен избор за тези, които прекарват цял ден пред компютъра, тъй като поддържа китките и пръстите в естествена позиция. Клавишите с числа са отделени от клавиатурата, така че можете да ги поставите на удобно място на бюрото си или да ги приберете, ако не ги използвате. Връзката между клавиатурата и приемника е криптирана, което сигурява допълнителна сигурност. Размерите на клавиатурата са 15.4 х 8.96 х 9 инча, а теглото ѝ е 1,220 кг. Цена $81.

 

Jelly Comb

Bluetooth клавиатурата Jelly Comb е съвместима с почти всяко устройство. Имайте предвид, че ще трябва да използвате адаптер на трета страна, ако вашият лаптоп няма Bluetooth възможности. Jelly Comb клавиатурата е толкова елегантна и преносима, че дори няма да я забележите в чантата си. Сгъната, клавиатурата е с размера на ръката ви и тежи само 0,159 кг. Трябва само да я свържете с устройството си веднъж, за да може тя да се разпознава всеки път, когато я задействате. Обхвата на клавиатурата е 10 метра. Размерите на Jelly Comb са 5.58 х 4.2 х 0.45 инча. Цена $25.

 

Apple Magic

Тази клавиатура работи най-добре с други продукти на Apple поради пълната съвместимост. Дизайнът на Apple Magic е елегантен и удобен за пренасяне. Батерията е акумулаторна и ще издържи около месец след пълно зареждане. Можете също така да я включите чрез кабела за зареждане, ако искате да я използвате с компютър, който не е с Bluetooth, дори с Windows компютър. Размерите на Apple Magic са 17.5 х 5 х 0.79 инча, а теглото ѝ е 0,680 кг. Цена $129.

 

Arteck HB030B

Arteck HB030B основателно е най-продаваната клавиатура в Amazon. Bluetooth клавиатурата е с цена $20 и е съвместима с почти всяко устройство (iOS, Android, Mac и Windows), което има Bluetooth поддръжка. Освен това Arteck HB030B се предлага в различни цветове. Акумулаторната литиева батерия издържа дълго. Ако я използвате два часа непрекъснато всеки ден, тя ще издържи шест месеца с едно зареждане. Размерите на  Arteck HB030B са 9.72 х 0.24 х 5.91 инча, а теглото ѝ е 0,226 кг.Цена $20.

 

Corsair K63 Wireless

Тази Bluetooth клавиатура е предназначена за геймъри. Много геймъри използват едновременно няколко бутона, което може да доведе до проблеми при обикновените клавиатури. Corsair K63 използва технология, наречена „anti-ghosting“, която предотвратява изпускането на някое от тези натискания на клавиши по време на игра. Освен това клавиатурата има червена светодиодна подсветка с няколко режима на светене и обхват от 10 м. Размерите на  Corsair K63 са 14.4 х 6.8 х 1.6 инча, а теглото ѝ 1,089 кг. Цена $110.

 

 

Вижте 5 софтуерни клавиатури за Android, които си заслужава да пробвате