Вижте още: Revo J65 - Сгъваеми Слушалки със Студийно Качество

 

Слушате музика и в същото време можете да чувате ако някой ми говори нещо. Възможно ли е това? Всъщност да, това на екраните ви са новите безжични Hi-Res слушалки на Sony, дизайнът и част от техническите характеристики на които вече успяхме да разгледаме. Уважаеми любители на новите и интересни технологии - Sony WH-1000XM2.

 

 

Първата част на видео ревюто което посветихме на тези интересни слушалки, завършихме с едни отворен въпрос – Какво е толкова специфичното в технологията Active Noise Cancelling която срещаме тук. Това е технология която ви дава страшно много възможности за персонализация. Например – докато слушате музика, някой се обръща към вас, за да ви попита нещо, слушалките автоматично ще намалят музиката, за да го чуете. Но както вече стана ясно мидите изолират идеално околният звук, как тогава го чуваме?

 

This is the last call for passenger…познато ли ви е?

 

Говорът на събеседника ви се чува посредством вграденият в слушалките микрофон. Много полезно приложение, особено ако сте се заслушали в любимата си песен на летището, а от разговорната уредба се чува важното „This is the last call for passenger… ”. Интелигентното шумоподтискване ви позволява също така докато вървите из града да чувате звуковите сигнали на светофарите, клаксоните на колите и други звуци от които трябва да се пазите.

 

 

Настройките на шумоподтискането могат да стават автоматично чрез Sony Headphones Connect приложение или автоматично чрез Adaptive Sound Control функцията която е вградена в слушалките. Тя сама ще открие какво правите, за да избере правилните настройки за ходене пеш, пътуване или чакане/

 

 

Разбира се тази нова функция консумира малко повече електроенергия. Вградената в 1000XM2 батерия по принцип предоставя до 38 часа слушане на музика, но с активиран Noise Cancelling капацитетът спада до 30 часа. Ако искате да използвате слушалките по-дълго време, съветът ни е да преминете в жичен режим в който Bluetooth е изключен, което има своят плюс и своят минус. Тогава импедансът ще спадне на 14 ома (1 kHz), но пък честотният диапазон ще се увеличи до 4 Hz – 40 000 Hz.

 

 

Позлатеният кабелът в комплекта е достатъчно дълъг – 150см. Той е със специална релефна текстура която не му позволява лесно да се оплита и предпазва от пречупване добре проводниците които се намират вътре. Тези от вас които следят видео ревютата ни, сигурно вече са виждали подобно инженерно решение. Такъв беше универсалният Lightning USB Cable за Apple iPhone и iPad - Luxo Puff.

 

LDAC кодек който предава с 300% повече данни от обикновеният Bluetooth

Много хора предпочитат да слушат музика със слушалки жично защото качеството при Bluetooth пренос е значително по-лошо. При WH-1000XM2 нещата обаче не стоят така, защото Sony са интегрирали LDAC кодек който предава с 300% повече данни от обикновеният Bluetooth пренос - 990 kbps. Този почти 1 Мbps постига качество съвсем близко до High-Res аудиото което имаме слушайки жично музика с тези слушалки.

 

 

Когато сте поставили 1000XM2 върху главата си, те могат да се управляват и без да вадите смартфона от чантата си. Всичко се случва с помощта на сензорният отстрани панел. Имате общо 5 зони - с натискане посредата можете да изберете стартиране на песен или паузиране, можете също така да приемате или прекратявате входящо обаждане. Напред и назад са съответно следваща и предишна песен, а нагоре и надолу - увеличавате или намалявате силата на звука.

 

 

За да заредите от 0-100% батерията на Sony WH-1000XM2, ще са ви нужни около 4 часа. За 10 минути зареждане пък, можете да слушате музика в следващите 70 минути.  

 

Цена

В заключение можем да кажем, че Sony WH-1000XM2 са предназначени за един по-специален тип потребители които биха се определили като аудиофили. 700лв не е никак малка сума, но вече се убедихте, че това не са просто поредните безжични слушалки.

 

Ако все пак разполагате с ограничени финансови възможности, но искате да се наслаждавате на звук със студийно качество, тук долу сме приложили директен линк към нашето видео ревю на бюджетните сгъваеми слушалки Revo J65.