Използването на пароли е доста неудобна работа. Подиграваме се на тези, които използват паролата "12345678" за всичките си акаунти, но трябва да си признаем, че за никого не е лесно да създава и запомня силни пароли, които да са уникални за всеки уеб сайт, който използва.

 

За щастие може да използваме мениджъри на пароли. Това са програми или уеб услуги, с помощта на които можете да съхранявате всичките ваши пароли на едно място в надеждно криптирана база данни, която е заключена с една основна парола. Така трябва да помните само една единствена парола.


От Tech Radar са съставили списък с най-добрите безплатни мениджъри на пароли за 2017 година.

LastPass

LastPass има безплатна и платена версия. Независимо от това коя версия ще решите да използвате ще можете да съхранявате неограничен брой данни за вход в защитена с главна парола среда, ще може да попълвате автоматично онлайн формуляри и ще може да използвате двуфакторно удостоверяване.

 

Предимствата на платената версия са, че данните се синхронизират на различни устройства, съхраняват се пароли за настолни програми и може да споделяте папки  с други хора.

 

Една от най-добрите характеристики на LastPass е възможността да генерирате силни пароли за всички ваши акаунти, които след това се съхраняват за вас.

Dashlane

Dashlane е най-сериозният съперник на LastPass. Програмата предлага изключителна лекота на използване и възможност за съхраняване на бележки за бъдещи справки. В допълнение към десктоп версията на софтуера за Windows, има и добавки за браузъри и мобилни версии.

 

Платената версия на Dashlane ще ви струва  $ 39.99 на година, но безплатната версия предлага всички най-важни функции, от които може да имате нужда.

RoboForm

Създателите на Roboform твърдят, че това е най-добрият мениджър на пароли в света, но  безплатната версия на софтуера ви позволява да съхранявате само до 10 пароли и липсват редица функции, характерни за неговите конкуренти. Ако трябва да съхранявате повече пароли, ще трябва да преминете към платената версия, която ще ви струва $ 9,95 на година. Мобилните приложения са безплатни.

 

Roboform е достъпен за Windows, Mac, iOS и Android, и е добър вариант за всеки, който иска да има лесен и сигурен начин за синхронизиране на пароли между настолен компютър, лаптоп и мобилни устройства.

KeePass

KeePass е не само безплатен, но и с отворен код, с висока степен на сигурност и цял куп плъгини за разширяване възможностите на приложението. KeePass е достатъчно малък, за да го стартирате от USB, без да го инсталирате на компютъра си и има много опции за персонализиране.

Sticky Password

Sticky Password е на AVG Antivirus, така че можете да сте сигурни, че сигурността е била основен приоритет при създаването на програмата. Sticky Password също има платена и безплатна версия. Платената версия ще ви струва $ 40 на година, тя добавя облачно синхронизиране и архивиране. Sticky Password работи на PC, Mac, Android и iOS и поддържа пръстови отпечатъци за мобилни устройства.
 

Вижте най-добрите приложения, които ще гарантират сигурността ви в Интернет