Изборът на медиа плейър е труден, подобно на решението кой уеб браузър да ползвате. Толкова много налични възможности и толкова противоречиви мнения за всяка от тях. Добрата новина е, че има много добри медиа плейъри за Windows, като Windows Media Player не е един от тях. Това е остаряло решение, така че не го използвайте. Вместо това изберете плейър от списъка на makeuseof и няма да съжалявате.

PotPlayer

PotPlayer предлага решение всичко-в-едно на потребителя и работи безотказно дори с големи файлове и с по-малко използвани видео формати. Пoзвoлявa глeдaнeтo нa видeo c мaĸcимaлнo възмoжнo зa ĸoмпютъpа ĸaчecтвo и мoжe дa възпpoизвeждa нa пpaĸтиĸa вcичĸи извecтни ĸъм момента ayдиo и видeo фaйлoвe. Поддържа и повечето кодеци. А ако искате да промените опциите и да ги персонализирате според вашите предпочитания, PotPlayer ви позволява да направите това. Предлага се само за Windows.

Media Player Classic

Media Player Classic е едно от онези приложения, които могат да предизвикат носталгия у вас. То излезе през 2003 година и беше любима алтернатива на Windows Media Player за мнозина. От 2006 година обаче се предлага в два различни пакета Home Cinema (MPC-HC) и Black Edition (MPC-BE). За обикновените потребители Home Cinema е по-добрия избор. Black Edition е свръхмощна версия с повече функции  и подобрения, но не е толкова лесна за използване.

 

Media Player Classic обработва повечето формати без проблем и поддържа някои разширени функции като изтегляния на субтитри, заснемане на видео и Skype интеграция.

ACG Player

Първото нещо, което ще забележите, е опростеният интерфейс и контролите, базирани на жестове. Очевидно това приложение е предназначено за Windows 10 таблети, но съществува  и алтернатива за клавиатура. Поддържа възпроизвеждане от файлове, дискове, външни устройства. Накратко, ACG Player е едно от малкото приложения в Microsoft Store, което си струва да използвате.

MPV

MPV е междуплатформено приложение с отворен код. Първото нещо, което ще ви впечатли, е липсата на традиционен потребителски интерфейс. Това е просто видео плейър с интелигентно прикрити контроли в долната част. Поддържа повечето кодеци и се предлага за Windows, Mac, Linux, Android.

 

Вижте как да решим Wi-Fi проблемите в Windows 10