Трудно е да си представим живота без Google Maps, защото приложението заема важно място в нашето ежедневие. Услугата предлага много полезни функции, които улесняват живота ни, но ако всичко, което трябва да направите е да стигнете от точка А до точка Б, и други приложения могат да свършат тази работа.

 

Предлагаме ви селекцията на Android Police за най-добрите безплатни алтернативи на Android Google Maps с отворен код.

 

OsmAnd

OsmAnd е популярно картографско приложение, достъпно за Android и iOS, разработено от холандска компания. Данните, които то използва идват от OpenStreetMap, съвместен проект, подобен на Wikipedia за създаване на карти на света.

 

 

Повечето от основните функционалности на Google Maps присъстват в OsmAnd: навигация, намиране на интересни места около вас, споделяне на местоположението ви с други хора, намиране на велосипедни маршрути и пешеходни пътеки и дори информация за ограничения на скоростта. Приложението може също да показва сателитни изображения от услуги като Bing. Има много настройки и опции за персонализиране на OsmAnd по ваш вкус.

 

OsmAnd се предлага безплатно в Play Store. Има и платена версия за $11,99, която не само подпомага за развитието на услугата, но и премахва максималния лимит от използване на седем карти офлайн.

 

Maps.me

Maps.me е друго популярно картографско приложение, което използва данни от OpenStreetMap. Приложението е подобно на OsmAnd, но има по-опростен интерфейс. След като запишете карта на дадена област на устройството си, можете да търсите конкретни местоположения, да използвате навигация и други. Maps.me също си партнира с Booking.com, така че можете да правите хотелски резервации, без да напускате приложението.

 

 

Основната отличаваща се характеристика на Maps.me е, че предлага курирани пътеводители за стотици дестинации по целия свят. Има доста безплатни ръководства, но за останалите ще е необходим абонамент от $ 32 на година (или $ 13 на месец).

 

Вижте най-добрите безплатни навигации за Android с офлайн режим