Харесва ви или не, вашият Windows 10 компютър е уязвим за всякакви злонамерени атаки, за съжаление хакерите стават все по-креативни.

 

Windows 10 има вградена антивирусна програма, наречена Windows Defender. Проблемът е, че според проучванията Windows Defender не винаги се справя добре със защитата на системата. Добрата новина е, че има много чудесни възможности за антивирусен софтуер, от които да избирате.

 

Ето кои според Mashable са най-добрите опции за антивирусна програма за Windows 10.

Norton Security Deluxe

Norton Security Deluxe е считан за златен стандарт при антивирусния софтуер. Този софтуер е разработен, за да ви предпази от кибер престъпниците, които крадат финансова информация. Той ви помага да се предпазите от измамниците, докато пазарувате, разговаряте или извършвате онлайн банкиране.

 

Norton Antivirus е най-продавания антивирусен софтуер с основание. Този софтуер работи на множество платформи, редовно се актуализира, което ви помага да отблъснете и най-новите компютърни вируси.

 

Един недостатък: ако наистина искате допълнителна защита, ще трябва да купите Norton Security Premium. Security Deluxe обхваща основните неща, но Premium версията добавя възможност да защитите децата си докато сърфират в интернет и неутрализира заплахи, които могат да унищожат или държат файловете ви като заложник.

 

Абонаментът ви ще продължи 12 месеца. След това ще трябва да го подновите за следващата година. Като цяло, това е солиден избор за хората, които търсят цялостна защита на Windows 10 машината си.

Webroot Internet Security Complete

Webroot предлага широка гама от функции, от откриване на зловреден софтуер до препоръки за настройване на компютъра. Софтуерът открива и блокира вируси, злонамерен софтуер, ransomware и спира фишинга и кражбата на самоличност. Ще получите предупреждения за опасни сайтове или линкове, преди да кликнете върху тях. Налични са автоматични актуализации и работи на мобилни устройства.

Bitdefender Total Security

Bitdefender предлага всичко, което бихте искали като защита за Windows 10 компютъра си –ransomware защита, защита на уеб камерата и възможност за родителски контрол.  Bitdefender е специализиран софтуер в защитата и мониторинга на използването на компютъра от децата ви. Например, Bitdefender ви позволява да проследявате онлайн дейностите на децата си и дори да получавате известия, ако детето ви е напуснало определена безопасна зона. Софтуерът също блокира обезпокоителни телефонни обаждания или мобилни съобщения. Освен това Bitdefender ще ви уведоми, ако приложенията се опитат да използват вашата уеб камера и блокира неоторизиран достъп.

McAfee Total Protection

McAffee предлага безплатна техническа поддръжка по телефона, чрез чат или онлайн. Софтуерът има родителски контрол, чрез който може да блокирате определени резултати от търсенето или сайтове за вашите деца, както и мениджър на пароли, който ще рационализира ежедневния проблем при работа с няколко пароли. McAffee ще предпази компютъра ви от шпионски софтуер, ransomware и блокира злонамерен софтуер.

 

Използването му ще помогне за предотвратяване на спам съобщенията, опити за фишинг и потенциално нежелани програми, които биха могли да застрашат сигурността на устройството ви.

AVG Ultimate 2019

AVG Ultimate освен, че предоставя  антивирусен софтуер за Windows 10, също така осигурява цялостна настройка на компютъра и го почиства. Софтуерът ще удължи живота на вашия компютър и ще го ускори, а ако го използвате на мобилно устройство ще усигури по-дълъг живот на батерията. Разбира се, получавате и защита на достъпа до уеб камерата и защита от Ransomware, актуализации в реално време, подобрена защитна стена и блокери за небезопасни прикачени файлове към електронната ви поща и линкове.

 

Вижте най-добрият антивирусен софтуер за Android