За съжаление, Android устройствата са по-податливи на вируси и хакерски атаки от тези на Apple. Android не поставя същите репресивни изисквания към разработчиците на приложения както Apple, а това може да доведе до появата на злонамерени приложения.

Според Android Headlines, това не би трябвало да ни притеснява, ако имаме надеждно антивирусно приложение на Android устройството си. Но намирането на правилното приложение отнема време. Когато правите избора си трябва да внимавате за няколко неща.

- Скорост и надеждност - Антивирусният софтуер трябва да се стартира по всяко време, като работи във фонов режим, за да гарантира, че връзките, върху които кликнете и приложенията, които се опитвате да изтеглите, не са злонамерени. За да се управлява  всичко, което се случва на вашето устройство е нужна енергия от батерията. Това означава, че тези приложения може значително да повлияят на скоростта и надеждността на вашето устройство.

Най-добрите приложения от този тип не влияят значително на скоростта и надеждността. Не бива да можете да установите разликата с и без тях.

- VPN клиент - тъй като голяма част от живота ни преминава пред нашите смартфони, съществува голям риск от кражба на самоличност и наблюдение. Поради тази причина всички трябва да използват виртуална частна мрежа (VPN). Въпреки че можете да получите отлични VPN приложения, някои от най-добрите антивирусни приложения се предлагат с вграден VPN клиент.

Avast

Avast все още е отлична опция. Антивирусното приложение Avast за Android се предлага с всички функции, от които се нуждаете. Освен това, можете да включите сайтове и услуги в черен списък.

 

 

Kaspersky

Kaspersky е друго известно име в антивирусната защита и приложението му за Android се радва на добра репутация. То има полезни функции, включително вграден VPN клиент и дори има безплатна версия. Освен това приложението има страхотни инструменти за случаите, когато телефонът ви е изгубен или откраднат.

 

 

Norton

Norton е едно от най-надеждните налични антивирусни приложения, не можете да сбъркате с него, стига обаче да използвате платената версия. Безплатната версия ще ви залее с реклами.

 

 

Bitdefender

Bitdefender е леко, но изчерпателно на функции приложение. То има 100% успеваемост, когато става въпрос за откриване на злонамерен софтуер, така че можете да разчитате на него напълно.

 

 

Вижте 8 лесни начина да подобрите сигурността си в Интернет