Чудите се как да запишете екрана на Android устройството си? Може би искате да покажете колко добре сте завършили някоя игра или да помогнете на някого да намери определена настройка. Може би искате да записвате видео чат или да демонстрирате приложение или игра, която сте разработили?

 

Какъвто и да е случаят, ще ви трябва Android приложение за запис на екрани. Предлагат се няколко опции - от вградени инструменти до приложения на трети страни. След някои тестове и проучвания, от Make Use Of са избрали своите предпочитания за най-добри Android приложения за запис на екрани.

1. Google Play Games

 

Тази опция ви позволява да записвате всяка игра с Google Play Games интеграция. Първо отворете центъра на Play Games на устройството си, след което преминете към „My Games“. Превъртете наляво и надясно списъка, за да намерите играта, която искате и я докоснете, за да я изберете. В горния десен ъгъл трябва да видите икона на камера. Докоснете я, за да започнете да записвате.

 

Ще имате две възможности за качество на видеото: 720P HD и 480P SD. Трябва също да виждате колко време остава за запис в зависимост от паметта на телефона ви. За да продължите, изберете настройка за качество, след което стартирайте. Играта ще се отвори с набор от контроли. Ще видите също икона на микрофон, икона на камера и бутон за запис. Ако натиснете бутона „Record“, ще стартирате записа, а за да го спрете, натиснете бутона „Stop“.

 

Не сте ограничени само до игри. Ако бутона за запис на екрана е видим, можете да отворите приложение и да го запишете.

2. Screen Recorder

 

Независимо дали записвате игри или приложения, това приложение предлага неограничено време за запис, редактор на изображения и инструмент за изрязване на видеото. Можете дори да предавате на живо от приложението, както и да добавите изгледа от камерата на телефона си. Приложението ви позволява да стриймвате видео в YouTube, Facebook, Twitch и други. Ако искате, можете да регулирате честотата на кадрите, скоростта на битрейт, качеството на видеото и компресията.

3. AZ Screen Recorder

 

AZ Screen Recorder е гъвкава опция, която работи на по-стари устройства (Android 5 Lollipop и по-нови) без нужда от разкодиране. Приложението е подходящо и за нови устройства като предлага куп конфигурации, които да ви помогнат да запишете екрана на вашия Android телефон. Можете да настроите разделителната способност на вашите записи, както и да зададете честотата на кадрите, скоростта и ориентацията. Можете дори да записвате аудио от телефона си и да включите изгледа от предната камера. Ако е необходимо, можете да редактирате записите в приложението и да ги споделите в предпочитаната от вас социална мрежа или да ги качите в YouTube.

 

Вижте най-добрите приложения за видео запис на екрана в Windows, Mac, Android и iOS