Искате да научите чужд език? Може да направите това с подходящо за вас приложение. Но търсенето на такова в Play Store може да ви отчае, защото има много приложения за изучаване на чужди езици. А едва ли искате да инвестирате време в някое приложение и да откриете, че то не е подходящо за вас.

Списъка на Android Police съдържа само най-популярните Android приложения за учене на езици, които освен това са оценени високо.

Drops

Drops трябва да е избор на тези, които искат да прекарат кратко време в чужбина и искат да се чувстват комфортно. С приложението заучавате често използвани думи и фрази. Drops има уроци за 37 различни езика, включително различни испански и английски диалекти. Приложението предлага седемдневна безплатна пробна версия. Ако планирате да използвате приложението за няколко месеца, цената е $ 10 на месец за отключване на всички уроци и премахване на рекламите. Като алтернатива можете да платите $ 70 за една година или $ 160 за цял живот.

Memrise

Memrise се рекламира като приложение за изучаване на чужди езици, което ви помага да се учите от местните жители. Всеки урок се фокусира върху голяма част от думи и фрази, които ще трябва да овладеете, преди да можете да преминете към следващата част. Memrise предлага уроци за 18 езика.

За да отключите всички уроци на Memrise, както и офлайн обучение и персонализирани уроци въз основа на речника, който сте усвоили, ще трябва да платите $ 9 на месец, $ 19 за три месеца или $ 40 за година.

Duolingo

Duolingo е структуриран като много от приложенията в този списък, тъй като се основава на повторението. Това повторение обаче се прилага за изучаване на неща като граматика, структура на изречения и правопис. Някои упражнения изискват да въведете отговора си, докато други изискват да изберете правилната фраза в контекста. Ако цените ученето с приятели, Duolingo ще ви помогне да го осъществите. Duolingo е прогресивно уеб приложение, така че работи отлично и в мобилния браузър Chrome.

Duolingo има уроци за 35 езика. Всичките му уроци са безплатни, но можете да плащате $ 7 на месец за Duolingo Plus за премахване на реклами и отключване на офлайн обучение.

Babbel

Една от най-добрите характеристики на Babbel е тази, която набляга на произношението. Приложението слуша как казвате някоя дума и ви уведомява дали сте на правилния път. Всеки урок включва и упражнение за слушане, при което Babbel тества дали можете да разпознавате отделни думи и фрази от разговора, за да разберете контекста. На практика това е изучаване на езика в реалния свят. Ще ви трябва малко повече време за всеки урок - около 10 до 15 минути на урок. Babbel също така произвежда подкасти, които можете да слушате чрез приложението или в своя подкаст плейър по избор, за да повишите още повече нивото на изучаване на език.

Babbel предлага 15 различни езикови курсове. Можете да отключите всички уроци, както и персонализирани сесии въз основа на напредъка си за $ 12,95 на месец, $ 26,85 за три месеца, $ 44,70 за шест месеца или $ 83,40 за година.

 

Вижте как да сменим езика на профила си във Facebook