Къде се намирате е наистина важно. Голяма част от времето си в наши дни отделяме за това да укриваме местоположението си от големи компании като Facebook, Google и други рекламни платформи. Но често ни се налага да споделяме точното си местоположение с приятели или семейството си.

Все още нямате любимо Android приложения за споделяне на местоположението си? Може би ще го откриете в списъка на Android Authority.

Facebook Messenger (безплатно)

Една от функциите на Facebook Messenger  е тази за споделяне на местоположението. Тя е изключително лесна за използване, но ако не ви допада идеята Facebook да знае къде точно се намирате, ще трябва да си изберете друго приложение от този списък.

Find My Kids (безплатно, $2.99 на месец / $16.99 на година / $25.99 еднократно)

Find My Kids е приложение за родителски контрол, което помага на родителите да следят местоположението на децата си. Можете да видите къде отиват те и къде са били. Приложението лесно се използва. Има и интегриран чат, различни контроли за сигурност и можете да следите батерията на телефона на детето си.

GeoZilla (безплатно, $59.99 на година)

GeoZilla е приложение, чиято цел е да информира всеки от семейството ви къде се намират другите му членове. Показва ви къде са децата и показва на децата къде сте вие. Родителите също така могат да проверяват историята на местоположенията на децата, приложението има функция за чат.

Glympse (безплатно)

Glympse е друга услуга за споделяне на местоположението. Тя предлага и възможност да задавате събития, така че да видите къде са всички ваши любими хора в големия ден.

Google Maps (безплатно)

Google Maps е нещо като опция по подразбиране. Функцията му за споделяне на местоположението всъщност е доста добра и вероятно е най-добрата ви алтернатива. Трябва само да добавите приятелите или семейството си в контактите си в Google. Да отворите Google Maps, да докоснете изображението на профила си в горния десен ъгъл и да изберете опцията за споделяне на местоположението.

Life360 (безплатно, $4.99-$14.99 на месец)

Life360 е едно от най-популярните приложения за споделяне на местоположението на мобилни устройства. То работи и на платформата iOS, така че е добро решение за тези, чиито приятели или семейство използват iOS. Приложението предлага проследяване в реално време, известяване, когато хората напускат или пристигат на определени дестинации и вграден чат.

 

Вижте как да изтрием данните за местоположението от снимки и видео в iPhone