Приложенията за сканиране на баркодове са обикновено доста прости и имат една цел. И все пак някои от тези приложения предлагат повече от други, а има и такива, които държат на дизайна. Скенерите за баркодове дори са включени в някои приложения за камерата на някои устройства. Но ако нямате скенер за баркодове в приложението на вашата камера и се нуждаете от такъв, от Android Headlines ще ви помогнат.

 

В списъка по-долу ще намерите осем доста завладяващи приложения за сканиране на баркодове и има вероятност да харесате поне едно от тях.

 

QR & Barcode Scanner

 

Приложението QR & Barcode Scanner съществува от доста време и е едно от най-популярните приложения от този вид в Play Store, с над 50 милиона изтегляния. Дизайнът на това приложение е прост и доста приятен, като същевременно това е и едно от най-бързите приложения за сканиране на баркодове. Приложението автоматично сканира баркод, когато го насочите към него и може да сканира всички видове баркодове, включително текст, URL, ISBN, продукт, контакт, календар и т.н.

 

Barcode Scanner Pro

 

 

Използвайки приложението Barcode Scanner Pro можете не само да сканирате баркодове и QR кодове, но и да създавате и споделяте QR кодове и баркодове. Историята на сканирането също е включена в това, което може да предложи това приложение, така че ще имате наистина добър поглед върху това, което сте сканирали, докато използвате това приложение. В този случай обаче дизайнът не е нещо, с което това приложение може да се похвали.

 

QR & Barcode Reader

 

Приложението QR & Barcode Reader изглежда доста приятно. Дизайнът е доста прост и функционален. Приложението сканира всички формати баркод, включително QR, Data Matrix, Aztec, UPC, EAN и др.

 

Barcode Scanner

 

 

Това приложение също поддържа всички формати баркод, и макар дизайнът му да не е нищо особено, приложението всъщност е доста добро. Наистина е бързо, когато става въпрос за сканиране на баркодове, а също така ви позволява да създадете свои собствени, персонализирани баркодове.

 

QR code reader

 

 

Това също е едно изключително популярно приложение, и едно от най-високо оценените в Play Store. QR code reader може да сканира всички видове баркодове, реагира бързо и освен това има доста завладяващ дизайн.

 

QR Code Scanner

 

QR Code Scanner също е високо оценено приложение в Play Store. То е изключително просто и лесно за използване приложение, което работи много добре. QR Code Scanner може да ви служи и като генератор на баркодове.

 

QRbot

 

 

QRbot има приятен дизайн, поддържа голямо разнообразие от баркодове и може да генерира баркодове. Това всъщност е версия на приложението QR & Barcode Reader, за което говорихме по-рано, то е на същия разработчик и дизайнът е много подобен.

 

Free QR Scanner

 

 

Free QR Scanner е изключително бързо приложение за сканиране на баркодове, но изглежда, че разработчикът тества търпението на своите потребители с реклами, поне ако се вярва на отзивите в Play Store.

 

Вижте как да сканираме QR кодове с Google Lens oт смартфон с Android