Повечето хора не харесват снимките, които правят и търсят начини да подобрят качеството им. Ако и вие сте от тях, необходимо ви е само подходящо приложение за редактиране на изображения.

 

А такива приложения има в изобилие, което може да ви обърка. От Android Pit ще ви помогнат, тъй като са сортирали най-популярните Android приложения за редактиране на снимки по категории.

1. Приложения за редактиране на снимки, предлагащи всичко необходимо

- Pixlr - Не е нужно да сте професионалист, за да постигнете добри резултати с това приложение за редактиране на изображения. Когато сте готови, може да споделите снимките си в желаната от вас социална мрежа. С Pixlr може да редактирате, добавят ефекти или да създавате колажи.

 

- Snapseed- Snapseed е безплатно приложение за редактиране на снимки на Google което предлага почти всичко от което може да имате нужда. Тук ще откриете всички видове филтри и опции за оптимизация. Snapseed записва вашите снимки в отделна папка, така че не променяте оригиналното изображение.

 

- Adobe: Photoshop Fix и Photoshop Express- За мнозина Photoshop е нарицателно за редактор на снимки. Ако вие сте от този тип хора, имате две възможности: Adobe: Photoshop Fix и Photoshop Express. Друго интересно приложение от Adobe е Aviary. То ви предлага разнообразни ефекти и ви помага бързо да генерирате мемове.

 

- SKWRT - SKWRT се фокусира върху коригирането на перспективата на снимката. Наличните варианти за това са многобройни, а вие лесно може да коригирате хоризонтални и вертикални линии. Въпреки че SKWRT не може да прави чудеса, снимките ви ще изглеждат значително по-добре след редактирането.

 

- Vignette- Фокусът на приложението е върху ретро ефектите и стиловете на камерите, така че ще можете да направите снимките си така, сякаш са били заснети с Lomo, Diana, Holga или Polaroid. Снимките остават на смартфона - освен ако не ги споделите някъде.

2. Приложения за редактиране на снимки, предлагащи възможност за съхранение в облака

- Adobe Photoshop Lightroom- С това приложение можете лесно да редактирате, организирате, съхранявате и споделяте вашите снимки.

 

- Google Photos - Google Photos е друго удобно решние „всичко в едно“. Един недостатък на услугата е, че когато запазите корекциите директно в Google Photos, оригиналът се презаписва, което не винаги е желателно.

3. Приложения за редактиране на селфи снимки

- Candy Camera - Candy Camera включва много филтри и дори стикери, с които може да украсявате вашите снимки. Освен това може да коригирате несъвършенствата по лицето си и да подобрите яркостта на снимките си.

 

- Facetune - Facetune също може да ви помогне да изглеждате по-добре на снимките си. С него заличавате пъпки, бръчки, тъмни кръгове под очите, избелвате зъбите си и т.н. А ако сте много по-суетни и искате да придадете нов облик на снимките си, можете също така да промените цвета на очите си, да сложите коса там където нямате по главата си или дори да коригирате бузите и челюстта си.

 

- Cymera – camera & photo collages - С това приложение може да редактирете всичките си снимки, въпреки че е създадено специално за подобряване качеството на селфи снимки. Налице са повече от двадесет филтъра и ефекти, много полезни функции и възможност за добавяне на грим. Снимките могат да се споделят чрез Facebook, Twitter, Tumblr и на други места директно от приложението.

 

- Canva- Не е нужно да имате Photoshop или умения на графичен дизайн, за да подготвите снимките си за Instagram. Нужно ви е само приложението Canva. С него получавате достъп до над 60 000 шаблона, филтри, ефекти както и възможност за редактиране на снимките си. Приложението разполага със собствена библиотека от изображения, които може да ползвате ако искате.

4. Професионални приложения за редактиране на снимки

- Photolab Pro- Photolab Pro има широк спектър от функции, но приложението постига високи резултати със своите филтри. Трябва само да изберете филтър, рамка или монтаж, за да започнете, а след това изберете кои изображения искате да обработите и това е всичко. Безплатната версия работи по-бавно, вгражда воден знак и показва реклами.

 

- Tiny Planet и Small Planet - С тези приложения можете да превърнете панорамните си снимки в така наречената „малка планета”. Първото приложение Tiny Planet FX не е безплатно, но предлага много опции за регулиране на ефекта. Второто приложение Small Planet се предлага безплатно в Play Store, но изисква малко време за обучение.

 

Вижте как да скриваме снимки и папки от галерията на смартфона си