Сезонът на празниците и ваканциите наближава и много хора ще пътуват през следващите няколко седмици. Независимо дали ще пътувате със самолет или очаквате гости за празниците от чужбина, тези приложения за проследяване на полети  ще ви бъдат доста полезни.

 

Те ви позволяват да следите положението на самолета, с който пътуват вашите любими хора или да проследявате пътя на самолета, с който вие летите, така че да сте наясно дали вашият полет ще има закъснение или не.

 

По-долу ще откриете кои са петте Android приложения за проследяване на полети, които според androidheadlines заслужават нашето внимание.

FlightAware Flight Tracker

С повече от 1 милион сваляния, FlightAware е едно от най-популярните приложения в Google Play Store за следене на самолети в реално време. Приложението показва най-новите актуализации и точното местоположение на всеки един търговски полет навсякъде по света, както и на всеки чартър или частен полет в небето над САЩ или Канада. Приложението е особено полезно, ако бързате да осъществите връзка или вашият полет е бил пренасочен към друг терминал или летище.

Flightradar24 – Flight Tracker

С Flightradar24 можете просто да отворите приложението и да насочите телефона си към небето за да видите информация за самолета, който лети над вас. Разбира се, с това приложение може също да следите целия полет на някой самолет, в реално време.

FlightStats

FlightStats ви позволява да следите полети, но приложението също така ви позволява да разберете полезна информация от летището където се очаква да кацне самолета и да разберете дали ще има някакви закъснения. Приложението е безплатно, но ако не искате реклами ще трябва да платите $ 2.

Fly Delta

Ако вие или вашите близки ползвате авиокомпанията Delta, това е приложението което трябва да имате на смартфона си. То не само ви позволява да следите полети, но с него може да резервирате полети, да разглеждате вашите пътувания, да промените вашите места и много повече. 

FlightTrack 5

С FlightTrack 5 може да следите всеки полет. Това означава, че можете да следите не само пътнически самолети, но и товарни самолети, които летят над главата ви. FlightTrack 5 обаче не е безплатно приложение, то ще ви струва $ 4,99.

RadarBox24 Free Flight Tracker

Това приложение също предлага възможност за проследяване на конкретен самолет или на всички които са в небето над вас. RadarBox24 Free Flight Tracker предлага всички обичайни функции за проследяване на полети.

 

Вижте най-странно изглеждащите самолети в историята на човечеството