Една от най-малко оценените характеристиките на Android устройствата е наличието на инфрачервен (или IR) бластер. Тези бластери ви позволяват да правите различни неща, но най-вече те се използват за управление на вашия телевизор от смартфона.

 

Въпреки че съществува голямо разнообразие от приложения, които са способни на това, от Android Authority обръщат вниманието ни към четири от тях.

Smart IR Remote - AnyMote

Smart IR Remote – AnyMote поддържа над 900 000 устройства и може да се използва за отдалечен достъп не само за телевизори. Можете също така да контролирате отоплителни уреди, DSLR фотоапарати, конзоли за видеоигри, смарт джаджи, декодери и други. Цена $ 7.

SURE Universal Remote

Това приложение също може да контролира различни устройства, а не само телевизори. Можете да използвате SURE Universal Remote със смарт телевизори за да стриймвате снимки и видеоклипове директно от вашето устройство към телевизора. Цена $ 5.

Twinone IR Remote

Twinone IR Remote е приложение, което използва  IR бластера на вашето устройство, за да контролира телевизора. То е с опростен интерфейс и работи добре на повечето телевизори и декодери. Twinone IR Remote е безплатно, но поддържа реклами.

Unified Remote

Unified Remote е уникално с това, че може да се използва за контрол на вашия компютър, независимо дали работи с Windows, Mac или Linux. Приложението има платена ($ 4) и безплатна версия.

 

Вижте как да управляваме компютъра си дистанционно