Много хора се вълнуват от изкуството, а темата е неизчерпаема. Винаги има нещо, което сте пропуснали, нали? Това не трябва да ви кара да се отчайвате, а да се възползвате от информацията на Android Authority за най-добрите Android приложения за изкуство.

 

Art Saga (безплатно)

 

 

Art Saga е приложение за история на изкуството. В него има разнообразни произведения на изкуството от различни художници, класици. Приложението ви разказва историята на всяка картина или произведение на изкуството.

 

DailyArt (безплатно, $7)

 

 

DailyArt е по-зряла версия на Art Saga. В него има колекция от истории за над 2000 произведения на изкуството, както и 700 биографии на художници. Приложението разполага и с Wear OS поддръжка, уиджит за начален екран и следи какво сте виждали.

 

Etsy (безплатно)

 

Etsy е модерна витрина за съвременните художници. Тук можете да намерите всякакъв вид неща, включително уникални произведения на изкуството, репродукции и други. Съдържанието включва бижута, плакати, дрехи, картини, скулптури и всичко друго, за което се сетите.

 

Google Arts & Culture (безплатно)

Google Arts & Culture е друго приложение за история на изкуството, което предлага най-голямото количество информация. Google си сътрудничи с над 70 музея, за да обедини всички видове произведения на изкуството на едно място. Можете също да използвате Google Cardboard устройство и да разглеждате музеите, благодарение на виртуалната реалност.

 

Google Play Books (безплатно)

 

 

Google Play Books заедно с Amazon Kindle и Barnes & Noble’s Nook, правят страхотни приложения за почитателите на изкуството. Можете да намерите биографии за различни художници, история за различни художествени периоди от историята и всякакви други теми. Книгите винаги имат повече информация, отколкото бихте намерили в Уикипедия. Има цяла книга за спасяването на Лувъра и неговите съкровища от нацистите. Всички книги са безплатни. Тези, които искат физически копия, може да се наложи да използват Amazon.

 

Muzei Live Wallpaper (безплатно)

Това е „жив“ тапет, който периодично променя фона на устройството ви с известни произведения на изкуството. Потребителите могат да кажат на приложението през какъв интервал да променя тапета. Можете да използвате и снимки от галерията си, ако искате.

 

YouTube (безплатно, $ 12,99 на месец)

 

 

YouTube и другите видео стрийминг услуги са достойни за почитателите на изкуството. Можете да намерите различни видеа за художниците и техните произведения на изкуството. YouTube има добра селекция от мини-документални филми за различни неща.

 

Вижте 4 безплатни приложения, които ще превърнат снимките ви в картини