Не ви е нужно специално устройство като Kindle или Nook, за да четете електронни книги. Google Play Store предлага много чудесни приложения, които ви позволяват да се радвате на четенето от всяко Android устройство.

 

А информацията на Make Use Of ще ви помогне да откриете кое е най-доброто Android приложение за четене на електронни книги за вас.

Moon+ Reader

Ако имате богата библиотека от електронни книги, от различни източници и търговци, трябва да тествате приложението Moon + Reader. Приложението поддържа 12 файлови формати - EPUB, PDF, MOBI, CHM, CBR, CBZ, UMD, FB2, TXT, HTML, RAR и ZIP. Това означава, че няма да се налага да използвате услуга за да конвертирате вашите електронни книги. За съжаление, не се поддържа AZW формата.

 

Moon + Reader предлага линкове за изтегляне на безплатни електронни книги от източници на трети страни, анотация, синхронизиране между различни устройства (използвайки Dropbox) и нощен режим. Приложенеито има безплатна и платена версия за $5.

Bookari

Bookari поддържа само два формата на електронни книги: EPUB и PDF. Може да чете книги, защитени с DRM на Sony или Adobe. Те са двете най-разпространени DRM системи в света на електронните книги. Ако обаче притежавате електронни книги, защитени с друга DRM система, не се притеснявайте. Можете да използвате Calibre за да премахвате DRM вашите електронни книги. Bookari позволява да създавате свои собствени колекции, да добавяте тагове, да подреждате книгите си по няколко различни начина и да използвате филтри, за да намирате съдържание. Приложенеито има безплатна и платена версия за $5.49.

EBookDroid

EBookDroid е друго приложение, което поддържа няколко файлови формати –  DJVU, PDF, XPS, FB2, CBR, CBZ, EPUB, RTF, MOBI, AZW. Приложението поддържа и протокола Open Distribution Distribution System (OPDS). Това означава, че можете да използвате EBookDroid за достъп до онлайн каталози на електронни книги и да изтегляте всички заглавия, които искате директно на вашето устройство. Другите функции включват поддръжка на външни речници, подчертаване на текст и поддръжка на пояснения и бележки. Приложението е безплатно.

Wattpad

Wattpad е едно от най-утвърдените имена в сектора. Това приложение е от части четец на електронни книги, от части – социална мрежа и от части – платформа за публикуване. Wattpad не е само за любители писатели. Тук можете да намерите безплатни книги и от професионални автори, като цяло приложението предлага над 75 милиона заглавия. Wattpad поддържа най-често срещаните формати на електронни книги, включително EPUB, MOBI и PDF. Приложението е безплатно.

FBReader

FBReader е едно от най-предпочитаните приложения от този вид – то е изтеглено над 10 милиона пъти. Приложенеито поддържа EPUB, FB2, RTF, DOC, HTML, TXT и AZW формати. Най-големият недостатък на безплатната версия на FBReader е липсата на вградена PDF поддръжка. Платената версия на приложението е $5.

 

Друга една от уникалните функции на приложението е FBReader Book Network. Тя използва удостоверяване от Google, за да ви позволи да осъществите достъп до всичките си книги от всяко от вашите устройства.

 

Вижте откъде да изтеглим безплатни електронни книги