Архивирането на информацията ни е важна за всички ни. Човек никога не знае кога случайно ще изтрие важно интервю, документ, електронна таблица или друг файл. И ако мислите, че тези неща, никога няма да ви се случат, помислете отново. Такива ситуации се наричат ​​„инциденти“, именно защото никой не ги очаква!

 

А какво да кажем за заплахата от рансъмуер – зловреден код, който пречи на нормалния достъп до системата или файловете, освен ако жертвата не плати откуп. Е, в такива драстични ситуации рядко изпадаме, но си представете, че вашето устройство бъде откраднато или сте го изпуснали в локва. Как ще възстановите информацията, която сте съхранявали на него ако нямате резервно копие.

 

Ако вече сте се убедили в необходимостта редовно да се архивират данните ви, може да разгледате тези 5 Android приложения за архивиране, които от makeuseof ни препоръчват да използваме.

1. CM Backup (безплатно)

Приложението архивира контакти, SMS, MMS, и Hangouts, контактни трупи, календар, отметки, речник, снимки. Сред важните характеристики на CM Backup са история на резервните копия, компресиране на файлове и снимки, преди да се качат в облака, автоматични редовни архивирания  и всичко това е на разположение без да се налага да разкодирате устройството си.

2. Titanium Backup (безплатно, $5,99)

Titanium Backup предлага много ползи, от които може да се възползвате, включително и няколко функции, които няма да намерите в другите приложения от този списък. За съжаление обаче, за да ползвате приложението, устройството ви трябва да е разкодирано.

3. G Cloud Backup (безплатно)

Подобно на CM Backup, G Cloud Backup също изисква от вас да си създадете акаунт, преди да започнете да използвате приложението. Ще започнете с по-малко пространство (1 GB), но може да печелите още чрез действия и референции (до 10 GB). Първото нещо, което ще трябва да направите, след като се регистрирате, е да изберете кои приложения, файлове и настройки искате да се архивират.

4. Super Backup (безплатно, $1,99)

Архивите които направите с Super Backup могат да се съхраняват локално, на външна SD карта, или да се синхронизират с Google Drive или Gmail. Приложението е напълно безплатно за използване, но съдържа рекламни банери. Можете да ги отстраните като преминете към платената версия на приложението Super Backup Pro.

5. Easy Backup & Restore (безплатно)

Това приложение има най-голямо разнообразие от възможности за облачно архивиране: Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive, и Gmail. Или може просто да направите резервно копие на вашата SD карта.

 

Вижте каква е разликата между понятията облачно съхранение и облачно архивиране