Случвало ли ви се е да не може да откриете къде сте паркирали колата си? Паркингите пред моловете, стадионите, офис сградите и други такива места са доста големи, понякога и на няколко нива, така че не е изключено да имаме нужда от помощ, за да открием автомобила си.

 

За щастие има приложения и за това. За съжаление няма приложения, които да следят откраднат автомобил. Ще трябва да купите хардуер за това. Сега от Android Authority ще ни покажат кои са най-добрите Android приложения за проследяване на автомобили.

Hurdlr

Hurdlr предлага много функции – можете лесно да проследите колко километра сте изминали, колко пари харчите за бензин/газ и други подобни статистики. Както разбира се, да откриете къде сте паркирали автомобила си. Hurdlr е наистина полезно приложение, при това напълно безплатно.

Google Maps

Google Maps е друго безплатно приложение, което може да направи много за вас, както и да открие автомобила ви. Приложението ви дава възможност да отбележите на картата мястото където сте паркирали автомобила си. След това използвайки Maps, може да откриете пътя обратно до колата си. Има и много други полезни функции, които може би познавате добре, но те не са в обсега на тази статия.

Path Guide

Path Guide е приложение на Microsoft. То работи, като записва къде ходите. По този начин можете да започнете запис, когато напуснете колата си и спрете, когато стигнете до входа на паркинга. След това можете да обърнете тези указания и приложението ще ви каже как да стигнете до колата си. Можете също така да споделяте пътищата си с други хора. Това е по-ново приложение и все още има някои бъгове, но е безплатно и със сигурност може да ви помогне да откриете колата си.

SpotAngels

SpotAngels вероятно е най-доброто от приложенията за проследяване на автомобили. То бързо и лесно ви позволява да запазите мястото, където сте паркирали за по-лесно откриване на автомобила ви по-късно. Освен това приложението може да ви покаже, кои зони са забранени за паркиране, за да избегнете глоби. Тази функция обаче не е достъпна за България, но потребителите могат да съобщават за места, където е вероятно да получите глоба ако паркирате. Тази информация ще бъде достъпна за други хора, които използват приложението. Това приложение също е ново и безплатно, но работи много добре.

 

Вижте 10 технологии, които е добре да имат бъдещите автомобили