Има моменти, когато снимката или видеоклипа сами по себе си не са достатъчни, за да изразят значението на местоположението ви или специалното ви отношение към дадено събитие. Ето защо може да използвате комбинация от двете.

 

Колажите, които комбинират множество изображения, а понякога дори и видеоклипове в едно, са чудесни за семейни албуми, публикации в социални медии, училищни или работни проекти или какъвто и да е вид разкази. Някои приложения за колажи дори ви позволяват да комбинирате изображения и видеоклипове в рамките на един шаблон.

 

Този вид приложения ви дават пълна свобода да изразите себе си, за целта обаче трябва да намерите най-подходящото за вас. Започнете с търсенето на приложение, като разгледате списъка на Digital Trends.

Pic Collage (iOS, Android)

 

Pic Collage ви предоставя всички инструменти, от които се нуждаете, за да създадете лесно вашите колажи. След като изтеглите снимки от Camera Roll, Facebook или Google Photos, приложението ви позволява да ги изрежите. Можете да разкажете историята си с текст като използвате наличните безплатни шрифтове и да украсите сцената с някои от хилядите стикери и фонове или дори със собствените си рисунки. С предварително проектираните шаблони и рамки бързо постигате желаните резултати.

 

Можете лесно да споделите колажа си във Facebook, Instagram и Snapchat, да отпечатате снимките си върху персонализиран калъф за телефон или да ги превърнете в хартиена поздравителна картичка.

Layout (iOS, Android)

 

Приложението Layout от Instagram ви позволява да подреждате снимките си в предварително избран от вас шаблон. Не е задължително снимките да идват от Instagram. Може да изберете до девет изображения от вашия фотоапарат или телефон, или да направете няколко снимки с Photo Booth. След това изберете оформление, което подхожда на съдържанието, и приложете повече редакции, за да го откроите от останалите. Можете дори да опитате някои филтри на Instagram. Когато сте доволни от резултатите, запазете готовото си оформление в телефона и го споделете в социалната мрежа, която желаете.

Moldiv (iOS, Android)

 

Moldiv е професионален редактор на снимки, който удовлетворява всички, от начинаещи до професионалисти. Приложението предлага 199 филтъра в 13 теми, ефекти, текстури, текстови възможности с 300 шрифта, над 500 стикера, близо 100 фонови модели и над 310 рамки Но с Moldiv може да създавате и чудесни колажи. Налични са 135 шаблони в стил списание. Запазете колажа с максимална разделителна способност, която вашето устройство може да поддържа и го споделете в любимата си социална медия.

PhotoGrid(iOS, Android)

 

PhotoGrid е богато на функции приложение, което ще задоволи всяка творческа нужда – от прости колажи с неподвижни изображения до смесени видео презентации, GIF файлове, меми и поздравителни видео картички. За да подобрите вашите снимки, можете първо да използвате основни инструменти за редактиране като изрязване, завъртане, промяна на размера и замъгляване или регулиране на яркостта, контраста и наситеността.

Pro Photo Mosaic Creator (iOS, Android)

 

Хората бяха пленени от фото мозайките, а с Pro Photo Mosaic Creator лесно можете да направите свои собствени снимки или видеоклипове. Може да използвате снимки от всеки източник, в това число от вашето устройство, Facebook, Instagram, Google, Dropbox или Flickr акаунти. Използвайте различни опции за настройване, за да персонализирате изображенията, да увеличавате подробностите и дори да създавате персонализирани видео мозайки, които може да изтеглите в SD, HD и 4K резолюции. Приложението анализира цветовете и формите на вашите снимки, за да създадете бързо мозайката. Запазете мозайката във вашата галерия, споделете я в социалните медии или поръчайте висококачествени разпечатки чрез приложението.

 

Вижте 10 полезни трика за по-качествени снимки със смартфон